Pula, Biser Jadrana

Program putovanja:

1.DAN Polazak iz Kraljeva oko Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN Dolazak u Plitvice u jutarnjim satima .Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ (fakultativno). Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Svojom prirodnom lepotom ovo područje oduvek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata. Nakon obilaska nastavak putovanja prema Opatiji. Dolazak u Opatiju i slobodno vreme od 2 časa za uživanje na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak putovanja prema Puli. Dolazak u hotel „PULA“ 3* koji se nalazi na samoj obali mora oko 19h. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN-Pula-Brioni (fakultativno)-Pula

Doručak. Posle doručka panoramsko razgledanje grada, slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turističkim vodičem, pešačka tura, zatim obilazak čuvene Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule , Avgustov hram , Augustinski forum .U popodnevnim casovima odlazak na Brione . Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turističkim vodičem . Obilazak je planiran vozićem, zatim pešačka tura za obilazak crkve Sv. Marije, Kastruma-staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali Verige, Titovog muzeja …. Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije , Josipa Broza Tita , a mnoge poznate svetske javne ličnosti ( političari, glumci) bile su gosti maršala Tita. Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN-Pula-Bale-Rovinj-Srbija (Kraljevo)

Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta do kamenog gradića Bale, grada netaknute prirode i bogatog kulturno-arheološkog nasleđa. Tu možete videti ostatke starih građevina, rimskih cesti, cisterni, bunara, rimskih vila i razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. veka, sve vreme nalazeći se na pola puta između Ekvatora i Sjevernog pola. Polazak prema Rovinju . U Rovinju slobodno vreme do 15 h za one koji ne idu na fakultativni obilazak Rovinja sa licenciranim turističkim vodičem . Razgledanje koje će trajati 2 sata : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Polazak za Srbiju oko 15 h. Vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

5.DAN-Kraljevo

Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

 • prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema
 • smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora , na bazi 2 HB ( polupansiona ), u cenu su uključeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata, sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni lezak)-hotel nema klasičnu trokrevetnu sobu.
 • razgledanja Opatije, Pule i ostalih gradova prema programu,
 • usluge vodiča tokom celog putovanja
 • troškove organizacije putovanja
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove – nepomenute usluge
 • Fakultativne izlete
 • Boravišna taksa 1,5 € po noci po putniku, plaća se na recepciji
 • Za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 25 €.
 • Nema umenjenja cene za sopstveni
 • Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
 • Doplata za jednokrevetnu sobu je 40 €, isključivo na upit
 • Doplata za dodatno sedište 40 €
 • Plitvička jezera 35 € (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 30 €;
 • obilazak Pule sa posetom Arene sa turističkim vodičem 15 € – u cenu je uračunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 10 €;
 • poseta Brionima , uključen transfer brodom , usluga licenciranog turističkog vodiča, usluga vožnje vozićem po Brionima ( poseta traje 4 časa) 35 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 20 €;
 • poseta Rovinju sa turističkim vodičem 10 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 5 €.
 • CENA PAKETA IZLETA – 90 € ( OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja, u agenciji, a plaćanje u autobusu). Cena paketa za decu 60 €.
Podeli: