Ohrid Uskrs

 • Processed by: Helicon Filter;

Program putovanja:

Dan 1: Beograd – Skoplje – Ohrid

Sastanak grupe u 5.30h na parkingu. Polazak iz Beograda u 6h. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora, obavljanja pasoških i carinskih formalnosti.

Dolazak u Skoplje oko podneva. Po dolasku organizovani obilazak grada. Šetnja do glavnog gradskog trga uz usputno razgledanje kuće Majke Tereze, potom Vrata Makedonije, odnosnu impresivna Trijumfalna kapija koja nekako podseća na onu u Parizu. Odlazak na Trg Makedonije na kojem se nalazi ogromna stuatua konjanika (Aleksandar Makedonski).

Prelazak reke Vardar preko divnog starostavnog Kamenog mosta, i potom uz obalu reke razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije,… Odlazak do Stare čašije koja potiče iz otomanskih vremena, a koju nadvisuje stara tvrđava Kale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja preko Tetova i Gostivara prema Ohridu. Smeštaj. Noćenje.

Dan 2: Ohrid

Doručak za goste hotela. Polazak u organizovani razgled grada sa lokalnim vodičem. Obilazak istorijskog dela grada Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima: Arheološki muzej, crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar.

Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedne od najstarijih crkava u Ohridu, odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i grad Ohrid.

Obilazak stare čaršije i autentičnih ohridskih dućana poznatim po izuzetnim filigranskim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima.

Fakultativni izlet  za  Strugu  i  Vevčane  sa  uključenim  ručkom  u  nacionalnom  restoranu. Putovanje do Vevčana (Vevčanske republike), prelepog mesta sa drevnom arhitekturom i čuvenim izvorima. U Vevčanima je skoro sve u znaku vode. U selu ima toliko mnogo vode što će vas se na tren naterati da pomislite kako ste se našli u nekoj ruralnoj Veneciji.

Nakon obilaska Vevčanskih izvora odlazak na ručak u nacionalnom restoranu.

Nastavak putovanja do Struge, poznatog turističkog i kulturno-istorijskog grada. Idealan za mirnu šetnju i uživanje u prelepim pejzažima pored vode, kejovi reke Crni Drim imaju klupe i senke i povezani su sa tri mosta. Voda iz Ohridskog Jezera formira reku Crn Drim, prolazi kroz sredinu grada, kroz Struško Pole i klisuru, nastavlja preko Albanije i uliva se u Jadransko More. Isticanje vode u blizini hotela Drim je posebna atrakcija za svakog posetioca u Strugi.

Povratak u Ohrid. Noćenje.

Dan 3: Bitolj

Doručak za goste hotela. Fakultativni izlet (15€) za drugi po veličini grad u Makedoniji – Bitolj (Bitola) kome su smeštena brojna strana diplomatska predstavništva. Takođe, ovo je jedan od najznačajnijih administrativnih, kulturnih, ekonomskih, industrijskih i obrazovnih centara Makedonije. Tokom razgledanja grada, obilazimo Širok Sokak, čuvenu pešačku ulicu sa šarmantnim radnjama i kafićima, i Sahat kulu, simbol Bitolja. Slobodno vreme omogućava vam da uronite u autentičnu atmosferu grada, probate lokalne specijalitete ili istražujete tradicionalne radnje.

Putovanje se nastavlja ka Heraclea Lyncestis, ostacima antičkog grada podignutog od strane makedonskog kralja Filipa II. Posetom čuvenom teatru i mozaicima otkrivate arheološko blago koje svedoči o bogatoj istoriji regije (ulaznica nije uključena u cenu izleta).

Povratak u Ohrid. Uveče fakultativna večera (20€/po osobi) u restoranu “Biljanini Izvori”, bogata trpeza sa pićem, kao i živi veseli muzički program. Noćenje.

Dan 4: Ohrid – Beograd

Odjava iz smeštaja. Fakultativni izlet za manastir Svetog Nauma (15€), zadužbinu Svetog Nauma Ohridskog iz X veka. Obilazak manastirskog kompleksa i ulazak na poklonjenje moštima Sv Nauma. Slobodno vreme za obilazak izvorišta Crnog Drima. Izvorište je svojevrsni prirodni fenomen, jer reka nastaje kao podvodni izvor od vode koja dolazi iz Prespanskog jezera.

Povratak u Ohrid. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od čekanja na graničnom prelazu). Kraj aranžmana.

 • Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusom
 • obilazak Skoplja
 • obilazak Ohrida
 • smeštaj – 3 noćenja
 • vodič
 • troškovi organizacije puta.
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • fakultativne izlete.
 • individualni i ekstra troškovi.

Doplata za  1/1 sobu: na upit

Polazak

 • Vreme polaska: Beograd u 6h; Niš 9.20h.

Prevoz

 • Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
 • Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev  i uplaćuju dodatnih 3000 din. prilikom prijave za aranžma.

Fakultativni program:

 • sv Naum – 15€
 • Struga – Vevčani – 15€ (sa uključenim ručkom)  – 30€
 • Bitolj – 15€
 • večera u restoranu „Biljanini izvori“ – 20€
Podeli: