Pula – Opatija 8. mart

Program putovanja:

Pula i Opatija

SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA Trsta, Outlet Centra Palmanova, Rovinja i krstarenje pulskom lukom

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM

 

1. DAN BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (Savska strana) u 21:30 h, polazak u 22:00 h. Noćna vožnja sa usputnim stajanjima, radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN OPATIJA – PULA ( Putovanje Pula Opatija Autobusom 2023 )
U jutarnjim časovima dolazak u Opatiju, mondenski grad koji pripada obali Kvarner i ima 170 godina dugu tradiciju turizma u Hrvatskoj. Poznata je i kao biser Jadrana. Ovaj grad blistavih vidika i stenovitih plaža su podigli Habzburzi krajem XIX veka. Pre 1844, Opatija je bila samo ribarsko seoce sa nekoliko kuća i crkvom.
Početak turizma se vezuje za vilu koju su sagradili otac i sin, plemići iz Rijeke Higinio i Paolo Scarpa i nazvali je Angiolina, po svojoj pokojnoj ženi, odnosno majci. U ovoj vili se danas nalazi muzej turizma i održavaju se izložbe i koncerti jazz i klasične muzike. Opatija je bila mesto gde su pripadnici kraljevske porodice provodili odmor i mesto gde je Isidora Dankan dovodila ljubavnike, a posetile su je mnoge poznate ličnosti kao što su James Joyce, Giacomo Puccini, Franz Joseph. Upoznavanje Opatije sa vodičem. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Puli. Dolazak u Pulu. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za kraći predah. Nakon odmora upoznavanje Pule sa vodičem. Pula je najveći grad u Istri. O burnoj istoriji ovoga grada svedoče brojne znamenitosti koje se mogu primetiti na svakom koraku. Tradicija i kultura odišu ulicama grada. Još u vreme Rimljana, Pula je bila važan centar i luka. Najslavniji svedok antičke prošlosti i simbol Pule je amfiteatar tj. Pulska arena. U prošlosti, u Areni su se priređivale borbe gladijatora, u srednjem veku viteški turniri a danas se koristi za koncerte i festivale. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN PULA – TRST – OUTLET PALMANOVA
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet Trst i Outlet Palmanova. Trst je važan grad i luka u Italiji na istočnoj obali Jadrana sa oko dvestadeset hiljada stanovnika. Grad je središte istoimenog okruga Trst i pokrajine Fruli-Venecija Đulija. Trst je nekada bio “carska luka Habzburgovaca“, a danas je najvažnija pomorska luka severnog Jadrana. Uživanje u Trstu do polaska u outlet Palmanova. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Pulu. Noćenje.

4. DAN PULA – ROVINJ – KRSTARENJE PULOM
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do polaska za Beograd ili mogućnost fakultativnog odlaska u Rovinj. Već na prvi pogled Rovinj oduševljava. Pravi morski grad, sa zidinama uz more, lavirintom uskih kaldrmisanih ulica. Na najvišoj tački starog grada, nalazi se crkva posvećena svetoj Eufemiji, koja je i zaštitnica grada. Navodno je još negde u 9. veku, kovčeg sa moštima ove svetice doplovio od Carigrada do obale Rovinja i danas se nalazi u ovoj crkvi. Obilazak Rovinja. Slobodno vreme do polaska za Pulu. Slobodno vreme u Puli ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet krstranje pulskom lukom u trajanju od 1h sa pićem dobrodošlice (rakija ili sok). Pulska luka je najveća vojna luka koja je napravljena za vreme austrougarske monarhje. Plovidba kreće ispod arene prema brodogradlištu Uljanik, zatim možete videte arsenal i nastavljamo prema Rtu Muzilu do Vukobrana. Povratak je drugom stranom luke. Nakon krstarenja, skup putnka na dogovorenom mestu i polazak za Beograd.

5. DAN – BEOGRAD – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

  •  Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
  •  Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu Pula 3* u 1/2 i 1/3 sobama
  •  Boravišnu taksu
  •  Obilaske prema programu putovanja – Opatija i Pula
  •  Uslugu licenciranog pratioca /vodiča
  •  Troškove organizacije i vođenja aranžmana.
  •  Fakultativne izlete i ulaznice
  •  Međunarodno zdravstveno osiguranje
  •  Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela 0.93 eur po osobi dnevno
  •  Individualne troškove putnika
  •  Doplata za 1/1 sobu 45 eur

– Doplata za 1/1 sobu 45 eur

– TRST I OUTLET PALMANOVA – 35€
– ROVINJ – 15€
– KRSTARENJE – 15€

Podeli: