Salzburg Dan Zaljubljenih

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD 
Polazak sa Sava centra ( savska strana) u 17:30h. Skup u 17:00h. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije sa usputnim zadržavanjima zbog graničnih formalnosti i pauza.

2. dan SALZBURG
Dolazak u Slazburg u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje istorijskog jezgra grada: Mocartov trg sa spomenikom, biskupska rezidencijakatedralasamostan sv. PetraFestivalska dvoranaMocartova rodna kućapark Mirabel. Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje. (Dan Zaljubljenih Salzburg Halštat 2024)

3. dan SALZBURG – BAD ISCHL – HALSTATT

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet ka malom ribarskom mestu Halštat poznatom kao središte keltske kulture bronzanog i gvozdenog doba. Halštat je grad koji se nalazi na obali istoimenog jezera i okružen je Alpima. Regija kojoj pripada je na listi kulturne baštine UNESCO. Smatra se za najstarije naseljeno mesto u Evropi, iz razloga što se u tom regionu nalazio prvi svetski poznat rudnik soli. Upravo tako je ovaj grad i dobio ime od starog keltskog naziva za so, što znači „HAL“. Sve do 19. veka do Halštata se moglo doći samo čamcem ili uskom stazom. Da bi se napravio put, razbijane su stene i probijani tuneli. Možda je baš zbog toga ovaj gradić sačuvao svoju bajkovitu lepotu. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama do katoličke crkve. Slobodno vreme. Nastavljamo vožnju do Bad Ischla koji je u vreme Habsburgovaca bio poznato mondensko letovalište. Naš savet je da probate u poslastičarnici “Zauner” autentične išlere koji nose ime po gradu u kojem su nastali. Slobodno vreme. Povratak u Salzburg. Noćenje. (Dan Zaljubljenih Salzburg Halštat 2024)

4. dan SALZBURG – JEZERO WOLFGANGSEE 
Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja područjem Salzkammerguta gde su smeštena predivna austrijska jezera, od kojih je jedno od najlepših upravo Wolfgangsee. Posetićemo najpoznatije mesto na jezeru – St. Wolfgang. Jezero, kao i samo mesto, dobilo je ime po Svetom Wolfgangu, koji je davne 976. godine ovde sagradio malu crkvicu. Predivan oltar koji je napravio Michael Pacher privlači turiste iz svih delova sveta. Danas je ovo slikovito mestašce i poznato turističko odredište. Fakultativna vožnja brodom po jezeru (Sveti Gilgen – Sveti Volfgang. – St. Gilgen), gde se nalazi kuća Mocartove majke,a njegova sestra se nakon udaje preselila upravo ovde. Obići ćemo glavni trg, crkvu Sv. Egida, gradsku većnicu i stari hotel i restoran „Post“ sa oslikanom fasadom. Slobodno vreme do povratka u Salzburg. Nastavak putovanja ka Srbiji. (Dan Zaljubljenih Salzburg Halštat 2024)

5. dan BEOGRAD

Dolazak u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
– Smeštaj u Salzburgu hotel 2* u 1/2 i 1/3 sobama, usluga na bazi 2 noćenja sa doručkom
– razgledanje prema programu
– Usluge vodiča i pratioca grupe
– Agencijske usluge

– Troškove medjunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja
– Individualne troškove putnika
– Doplata za jednokrevetnu sobu 70 eura

– Fakultativne izlete:

– Halštat i Bad Ischl – 25€
– Fakultativni izlet u Wolfgangsee ( mogućnost vožnje brodićem ) – 25€

– Doplata za jednokrevetnu sobu 70 eura

– Halštat i Bad Ischl – 25€
– Fakultativni izlet u Wolfgangsee ( mogućnost vožnje brodićem ) – 25€

Podeli: