Kuba – Januar 2023

Program putovanja:

GRUPNO PUTOVANJE SA VODIČEM
KUBA – 12 noćenja
Varadero i Havana
17.01.2023-31.01.2023.

Dan 1. Beograd-Istanbul
Sastanak putnika sa vodičem na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 17.40 h. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 23.10 h.

Dan 2. Istanbul – Havana – Varadero
Čekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Noćni let. Sletanje u Havanu u jutarnjim časovima oko 07.25. Posle carinskih formalnosti, transfer za Varadero. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem – najbolja Pina Colade u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Piće dobrodošlice i započinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3-10. Varadero
U toku boravka u Varaderu, biće organizovani fakultativni izleti sa vodičem koje možete uplatiti na licu mesta. Detaljniji opisi predvidjenih izleta u nastavku
Katamaran fakultativni izlet na Cayo Blanco.
Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco. Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put. Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima. Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode …
Ručak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima. Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota. Transfer do hotela
Fakultativni izlet “Tri grada – Santa Clara, Trinidad I Cinefuegos”
Doručak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet. Polazak od istorijski čuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvećen njemu.
Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta. Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta

Dan 11. Varadero – Havana
Doručak u hotelu. Polazak za Havanu. Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je izvorno sačuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite večni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana. Nastavak ka prestonici Kube gde previdjen obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetaćemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogućnsot kupovine suvenira. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom čuvenim old timer-ima. Nastavak putovanja do hotela Hotel Grand Aston La Habana 5* najnoviji hotel u Havani. Obzirom na celokupnu situaciju u proteklih par godina, Kuba, kao I sami hoteli su pretrpeli velike poslovne gubitke I tako I izgubili na kvalitetu. Iz tog razloga smo se odlučili da ovaj put smeštaj bude u novom hotelu gde se može očekivati I viši nivo usluge. Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima Veče predvidjeno za večeru u lokalnom restoranu Aljibe sa autentičnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (uključeno u cenu).

Dan 12-13. Havana
Doručak u hotelu Grand Aston La Habana 5*. U toku boravka će biti organizovan fakultativni izlet. Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales. Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu. Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muzeju praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 14. Havana-Istanbul
Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 09.15 iz Havane. Povratak za Beograd sa vodičem.

Dan 15. Istanbul-Beograd
Sletanje na aerodrom u Istanbul predvidjeno za 10.10 i čekanje Beograd do 19.50. Prtljag je čekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion sleće u Beograd 31.januara u večernjim časovima oko – 19.30 prema lokalnom vremenu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale,. Biće organizovano besplatno razgledanje Istanbula u vreme čekanja na povratni let za Beograd.

VAŽNE NAPOMENE:
*Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.
*Sa pasošem Republike Srbije, za Kubu nije potrebna viza.
*Od 6.aprila 2022. Nije potreban PCR test niti dokaz o vakcinaciji. Proveriti blagovremeno uslove pred polazak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kuba

 

 

 • Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Havana – Istanbul – Beograd (prevoznik Turkish Airways),
 • aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 430 evra (čiji je iznos podložan promeni),
 • smeštaj u hotelima 4+ i 5* u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3
  noćenja sa doručkom u Havani),
 • transferi autobusom na relacijama aerodrom – hotel i hotel – aerodrom u Varaderu I Havani,
 • panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada na putu do Varadera,
 • večera u restoranu Aljibe u Havani,
 • izlet u Finca VIgiu,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja
 • Fakultativni izleti i posete,
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • individualni troškovi,
 • napojnice.
 • Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.
 • BORAVAK DECE: Hotel Nacional u Havani prima u sobu jedno dete do 12 godina ili bebu, kao I hotel u Varaderu. Dete deli krevet sa roditeljima.
 • Cena za dete iznosi 1450 EUR.
 • Izleti za dete se naplaćuju sa popustom od 20%-50% u zavisnosti od izleta.
 • Ukoliko na putovanje ide osoba preko 12 godina starosti, plaća se puna cena I smeštaj u Varaderu je u hotelu Melia Peninsula 5*.
 • Poludnevni izlet na Cayo Blanco. Cena: 128 evra. U cenu je uključen ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča. – povratak u 16.00
 • Celodnevni izlet “Tri grada”. Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busom. Obilasci, ručak u Trinidadu. Usluge lokalnog vodiča
 • Celodnevni izlet u Vinales. Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimatizovanim mini busem. Ručak. Vožnja brodićem. Usluge lokalnog vodiča.
 • “Tropicana” show. Cena 95 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, ¼ boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom.
Podeli: