Poreč Plava Laguna 2024

 • Wi-Fi
 • Parking
Aranžman uključuje:
 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja,
 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u apartmanskom naselju – LANTERNA SUNNY RESORT 2* na plaži,
 • Boravišnu taksu,
 • Posetu Opatiji,
 • Izlet u Rovinj,
 • Izlet u stari grad Poreč (bez ulaznica za Baziliku),
 • Usluge vodiča u svakom autobusu,
 • Troškove organizacije putovanja.
Aranžman ne uključuje:
 • Fakultativne izlete
 • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje (izdaje se u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – isključivo na upit;
 • Doplate: za polazak iz Novog Sada- 25€,
 • Individualne troškove putnika.
Organizator puta: Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije JGM, licenca OTP 187/2021 Kat. A. Fun travel je ovlašćeni subagent
 1. DAN: BEOGRAD (ČAČAK) – OPATIJA

Polazak iz Čačka u 18:30 sa parkinga kod TC Rode. Polazak sa Novog Beograda (kod Skejt parka, pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

 1. DAN: OPATIJA

Dolazak u Opatiju u jutarnjim časovima. Ovaj “najmondenskiji” gradić jadranskog primorja ime je dobio po manastiru – opatiji Svetog Jakova koja se prvi put pominje 1449 godine. Početak turizma vezuje se za Iginija Scarpu, koji je u čast svoje supruge, vilu i vrt koje je podigao u blizini samostana, nazvao Anđolina. Petnaestak godina kasnije, carica Marija Ana, supruga bivšeg cara Ferdinanda I, boravi u vili Anđolinna gotovo tri meseca. Za caricom dolaze plemstvo i bogati, i tako sve počinje… Smeštaj u apartmane, na plaži u Taru-Poreču, u turističkom naselju Lanterna Sunny Resort*. Večera. Noćenje.

 1. DAN: POREČ – PULA

Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Popodnevni fakultativni odlazak u Pulu, obilazak grada i šestog najvećeg amfiteatra na svetu – pulske Arene, sa vodičem. Povratak u resort. Večera. Noćenje.

 1. DAN: POREČ

Doručak. Odlazak u stari Poreč, uz fakultativni obilazak grada i kupanje. Grad i danas ima raspored ulica iz doba Rimskog carstva. Decumanus i Cardo Maximus su glavne arterije grada, u kome se nalazi spektakularna Bazilika Svetog Eufrazija, sa još spektakularnijim mozaicima starim 1500 godina. Povratak u resort. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 1. DAN: GROŽNJAN I MOTOVUN

Doručak. Fakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Ako postoji mesto iz bajke, onda je to Grožnjan. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ubrzanom industrijalizacijom, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti Istre rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela. Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima, jer je autobusom do zidina nemoguće stići. Slobodno vreme za šetnju i fakultatvno – ručak sa belim i crnim tarufima. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u resort. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.

 1. DAN: ROVINJ

Doručak. Prepodnevni –  BESPLATNI – izlet do Rovinja. Po odlasku u “najskuplje” mesto Hrvatske, krećemo na obilazak sa lokalnm vodičem. Ovaj grad, koji se nekada zvao Castrum Rubini, zaista je pravi dragulj istarske obale. Nastao na brdovitom ostrvu, Rovinj je jedan od najlepših starih gradova Mediterana. Ispresecan uskim ulicama, sa prelepim fasadama, odvešće vas do svog simbola – crkve svete Eufemije, čiji je sarkofag pre 1200 godina doplovio do obala tadašnjeg ostrva. Sada je toranj crkve naprepoznatljiviji simbol Rovinja, a pogled sa crkvenog platoa je nezaobaravan. Slobodno vreme za šetnju ili ručak. Povratak u resort u rano prepodne. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje ili aktivnost po vašem izboru. Večera. Noćenje.

 1. DAN: BRIONI

Doručak. Polazak na fakultativni izlet na Brione. Iz Fažane, ćemo brodom krenuti da kročimo na zemajski raj. Brionski otoci predstavljaju najlepše okruženje Jadrana, koje je nastalo zajedničkim delovanjem prirode i čoveka. Do osamdesih godina prošlog veka bili su zatvoreni za javnost jer su bili rezidencija doživotnog predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Vožnja vozićem, uz pratnju lokalnog vodiča, kroz predele po kojima slobodno šetaju srne, mufloni, paunovi… Obilazak botaničkog vrta, zoološkog vrta na otvorenom i izožbe u Titovoj vili. Slobodno vreme za šetnju ili kupanje. Povratak brodićem u Fažanu i dalje autobusom u Poreč. Večera. Noćenje.

 1. DAN: KRSTARENJE LIMSKIM KANALOM

Doručak. Odlazak na celodnevno krstarenje brodom. Kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, gde se pravi pauza za razgledanje grada, uz ručak i vino krstarimo Limskim zalivom. Nakon toga, u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju se, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar. Povratak u resort.. Noćenje.

 1. DAN: NACIONALNI PARK PLITVICE

Doručak. Napuštanje apartmana. Polazak ka Nacionalnom parku Plitvice. Fakultativni obilazak Plitvičkih jezera, jedinstvenog slatkovodnog kompleksa u svetu. Tri reke Crna, Bijela i Ljeskovac se sjedinjuju u Prošćanskom jezeru. I same reke ali nekoliko jezera povezani su spektakularnim slapovima. Najfascinantine su boje jezera – smaragdno zelene i tirkizna.Plitvice su na listu UNESKO svetskog nasleđa uvrštene 1979. godine. Nastavak puta za Beograd. Dolazak u večernjim/ponoćnim časovima. Kraj programa.

Polazak iz Beograda, Čačka i Kraljeva bez doplate
Polazak iz Novog Sada, Kragujevca, Trstenika, Vrnjačke Banje, Valjeva, Užica i Požege  uz doplatu

– Doplata za transfer iz

 • Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD,
 • iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4),
 • iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju je 2),
 • iz Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika),
 • *SVE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA SU PODLOŽNE PROMENI DO POLASKA NA PUT. TRENUTNO STANJE NA TRŽIŠTU, USLOVLJENO VELIKIM POSKUPLJENJIMA I INFLACIJOM U EVROPI, NE DOZVOLJAVA DA AGENCIJA GARANTUJE CENE FAKULTATIVNIH IZLETA U TRENUTKU POTPISIVANJA UGOVORA O PUTOVANJU!

Fakultativne izlete:

 •  Grožnjan i Motovun- 25€
 •  Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima- 35€
 •  Šetnju Porečom sa lokalnim vodičem i ulaznicom za baziliku i muzej Svetog Eufrazija- 15€
 •  Veliki Brion sa ukjučenim kartama za brod, vozić, Titov muzej i lokalnim vodičem – 45€
 •  Pula- 15€ (ulaznice za Arenu nisu obavezne i koštaju 15 €)
 •  Krstarenje brodom sa vodičem – kreće se iz luke u Poreču, krstari se ka Rovinju, u Rovinju se pravi pauza za razgledanje grada, kasnije se krstari Limskim zalivom i tada se služi ručak (skuša, sezonska salata, hleb ili piletina/kobasica i služi se sok i vino), u Vrsaru se pravi druga pauza za kupanje i razgledanje grada, na kraju se, dok plovite ka Poreču zabavlja Vas animator i muzičar – 50 €
 •  Plitvička jezera: ulaznica, vožnja elektrobrodom i panoramskim vozom u okviru odabranog programa razgledanja, osiguranje posetilaca i usluge lokalnog vodiča- 40€
Podeli: