Čarobna Istra 4 noćenja

 • TV
 • Wi-Fi
 • AC
 • Bazen
Aranžman uključuje:
 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
 • Smeštaj u 1/2 , 1/2+1 sobama, u hotelu Veli Jože 2* u centru Pule, na samo 10 minuta hoda od Giardina i tržnice. Usluga na bazi 4 noćenja sa doručkom (doručak kontinentalni). Hotel Veli Jože se konstantno renovira, i uz velike sobe, ima nov nameštaj, LCD u svakoj sobi, klima uređaj, Wi-Fi
 • Obilazak Poreča sa lokalnim vodičem
 • Pula – obilazak sa lokalnim vodičem
 • Obilazak Opatije
 • Boravišnu taksu
 • Usluge vodiča u svakom autobusu,
 • Troškove organizacije putovanja.
Aranžman ne uključuje:
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troskove putnika,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 99€ (isključivo na upit!)
 • Doplata za transfer iz Kragujevca, Užica, Trstenika i Vrnjačke Banje 1500 RSD, iz Požege 1000 RSD ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4); za polaske iz Novog Sada 25€ (bez ograničenja u broju putnika), iz Valjeva 1 500 RSD (minimalan broj za realizaciju 2 putnika)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
Organizator puta: Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije DJun, licenca OTP 187/2021 Kat. A. Fun travel je ovlašćeni subagent

ISTRA – MINI ODMOR

uz uključenu posetu PULI, POREČU I OPATIJI

Fakultativno: Brioni, Rovinj, Grožnjan i Motovun

29.07 – 03.08.2024.

6 dana / 4 noćenja, autobusom

1. DAN: Čačak – Beograd – Pula (putovanje Istra mini odmor)

Polazak iz Čačka u 19:30 sa parkinga TC Roda. Polazak sa Novog Beograda (kod Skejt parka, preko puta TC Ušće) u 21:30 h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN: Pula (putovanje Istra mini odmor) 

U jutarnjim časovima dolazak u Pulu. Pešačka tura sa lokalnim vodičem kroz najinteresantnije znamenitosti drevne Pule: Pulska Arena, Avgustov Hram, Slavoluk Sergijevaca – Zlatna vrata, Mletačka tvrđava. Fakultativni ulazak u Arenu i njene podzemne prostore sa lokalnim vodičem. Slobodno vreme za ručak i kafu. Smeštaj u hotel. Popodne organizovan odlazak na neku od plaža u Puli. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: Pula – Brioni (fakultativno) – Pula 

Doručak. Fakultativni izlet: U prepodnevnim časovima polazak za Fažanu, gde ostavljamo autobus i odakle nas trajekt vodi ka Brionima.
– obilazak Velikog Briona u trajanju oko 3 sata; izvodi se delimično peške, a delimično panoramskim vozom, u pratnji lokalnog vodiča. Posećuje se safari park, golf teren, crkva Sv. Germana, izložba prirodnih nauka, foto izložba Tito na Brionima, Botanički vrt…
Slobodno vreme za kupanje na ovom prelepom ostrvu.Povratak u Pulu. Noćenje.

4. DAN: Pula – Rovinj (fakultativno) – Pula (Istra mini odmor)

Doručak. Fakultativni izlet do Rovinja. Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – Tržnica, Balbijev luk, Ulica Grisia, crkva sv.Eufemije, Gradske zidine, Stari grad… Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Posle podne povratak u Pulu. Noćenje.

5. DAN: Pula – Motovun i Grožnjan (fakultativno) – Pula (Istra mini odmor)

DoručakFakultativni polazak u Grožnjan i Motovun. Ako postoji mesto iz bajke, onda je to Grožnjan. Na vrhu brda, sa prelepim pogledom na okolinu, i duhom umetnika, ovaj stari gradić je bajka koja živi. Ali, malo je falilo da bude potpuno napušten. Šezdesetih godina XX veka, ljudi su prestali da veruju u bajke i napuštali su Grožnjan. Tadašnje vlasti Istre rešile su da intervenišu, i prazne kuće ponudili su umetnicima, za galerije, studije… I tako je bajka oživela.

Posle obilaska Grožnjana, otići ćemo u svetsku prestonicu tartufa – Motovun, grad koji čuva dobri div Veli Jože. Slično Grožnjanu, Motovun se nalazi na vrhu brda, izgleda bajkovito, ali ovde je umetnost sakupljanje najskupljih gljiva na svetu – tartufa. Do samog grada stiže se minibusevima, jer je autobusom do zidina nemoguće stići. Slobodno vreme za šetnju i ručak. Znate li, da u zavisnosti od veličine i vrste, kilogram tartufa može da odstigne cenu od 500 do vrtoglavih 30.000 evra! Povratak u hotel ili na neku od pulskih plaža (ko ide na plažu samostalno se vraća u hotel uz asistenciju vodiča) Slobodno vreme. Noćenje.

6. DAN: Pula – Poreč  Opatija – Beograd – Čačak

Rani doručak. Odjava iz hotela. Polazak do Poreča i obilazak grada sa lokalnim vodičem. Grad i danas ima raspored ulica iz doba Rimskog carstva. Decumanus i Cardo Maximus su glavne arterije grada, u kome se nalazi spektakularna Bazilika Svetog Eufrazija, sa još spektakularnijim mozaicima starim 1500 godina. Polazak na putovanje do Opatije. Slobodno vreme za kafu i šetnju u Opatiji. Nastavak putovanja ka Srbiji sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.. Dolazak u Beograd/Čačak u ponoćnim časovima. Kraj programa.

Rok za prijavu i raspored sedenja

– Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
– Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće,

Fakultativne izlete :

 • Obilazak Rovinja sa lokalnim vodičem – 20 € (cena uključuje prevoz, lokalnog vodiča i posetu iznenađenja)
 • Izlet u Grožnjan i Motovun (cena uključuje prevoz, lokalni prevoz od podnožja do Motovuna, lokalnog vodiča) – 25€
 • Ručak u Motovunu – istarske čarolije sa tartufima (predjelo od paste sa tartufima, testenina sa svežim tartufima, desert i čaša vina) – 40€
 • Obilazak Velikog Briona (pešačka tura + panoramski voz + lokalni vodič) – 45 €, (uključuje povratnu kartu za brodić u Fažana – Brioni – Fažana, propusnice za NP Brioni, izlet većim delom panoramskim vozom, a delimično peške, pratnju uz lokalnog vodiča. Posetite prirodu Briona, safari park, golf teren, crkvu Sv. Germana, prirodnjačku izložbu, izložbu fotografija Tito na Brionima, Botaničku baštu…..) deca 07-18 godina 25 €, deca do 7 godina – gratis.
 • Obilazak Arene u Puli sa lokalnim vodičem – 15 €

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: