Mermerna plaža – Saliara

Saliara ili kako je naširoko poznata – Mermerna plaža je najlepša plaža Tasosa po mišljenju mnogih turista. Od Limenasa je udaljena oko 6 km, dobro je skrivena i do nje vodi prašnjavi i široki put, kojim se prevozi mermer. Put kojim možete doći do nje će Vas voditi i do Makryammos plaže i od nje je udaljena otprilike 4 kilometra. Preporučujemo dodatni oprez prilikom vožnje, mada je put dovoljno širok, ali i pored toga, usporite i kako ne biste promašili plažu. 

 

 

Na Mermernoj plaži sačekaće Vas sitni beli kamenčići, koji i na najvećoj vrućini ne smetaju vašim stopalima, tako da su deci još simpatičniji zbog ove činjenice. Belo prostranstvo u kombinaciji sa nestvarno plavom bojom vode, učiniće da se osećate da ste u tropskom raju i da se zaista složite da je ovo jedna od najlepših plaža u Grčkoj, a i šire. Beli kamenčići koji se nalaze i na dnu, čine da voda ima impresivnu, nestvarnu plavu boju vode, čistu i prosto neodoljivu za kupanje.

 

Na samoj plaži možete iznajmiti ležaljke, suncobrane i postoji bar/kantina u kome možete nešto da poručite i dobijate besplatno navedeno. Naravno, ukoliko ne želite, možete postaviti svoj peškir gde Vam je volja. Jedina mana koja se može pripisati ovoj plaži je nepodnošljiva gužva u toku sezone, što mnogim turistima pokvari utisak. Naša preporuka je da ovaj raj posetite makar na kratko, i pokušajte da to bude u terminima kada gužve nisu tipične, a možete je ostaviti i za kraj letovanja, jer se dešava da se turistima nijedna nakon ove ne dopadne dovoljno.

 

 

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto za Tasos.

 

 

 

Podeli:
Pregledano 13600 puta