Atina Doček 2024

Program putovanja:

ATINA

ATINA – PIREJ – SUNION – PELOPONEZ (ARGOLIDA)

5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3*, 4* i 5*)-avionom

Polazak: 29. decembar 2022. (povratak: 2. januar 2023)

1.dan BEOGRAD –ATINA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 10:15 h. Poletanje za Atinu u 12:30 h (let JU 512). Dolazak u Atinu u 15:00 h po lokalnom Transfer do hotela i smeštaj. Slobodno poslepodne. Noćenje.

2.dan ATINA-ARGOLIDA (PELOPONEZ)-ATINA Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet: Argolida. Jedna od najvedih oblasti Peloponeza čuva na svom prostoru ostatke nekadašnjih kultura koje se, s pravom, mogu smatrati ponosom ljudske civilizacije. Najstariji grad Evrope, legendarna Mikena sa ruševinama palata i hramova iz drugog milenijuma p.n.e. i danas zadivljuje svet. Odlazak do Epidaurusa, gradida na Peloponezu sa čuvenim pozorištem čije je gledalište usečeno u brdo i gde svi posetioci, od prvog do 53. reda, imaju istu čujnost. Njegova akustika ni posle 24 veka nije otkrivena. Sagradio ga je Poliklet Mladji u 4. veku p.n.e., a akustika se najčešde povezuje sa neobičnim strujanjem vazduha. Danas, tokom letnjeg festivala, u njemu nastupaju samo velikani muzike i pozorišne scene iz celog sveta. Vožnja do Mikene koju je otkrio Nemac Hajnrih Šliman 1876. godine. Razgledanje Atrejeve riznice za koju vlada verovanje da je Agamemnonova grobnica, Lavljih vrata, kruga kraljevskih grobnica i monumentalnih kiklopskih Povratak u Atinu. Slobodno vreme i nodenje.

3.dan ATINA Doručak. U 10 h polazak na razgledanje grada heroja i bogova u trajanju od oko 4 h. Atina je preživela mnoge zavojevače što je ostavilo pečat na kulturno nasleđe. Mnogo spomenika istorije i religije nije sačuvano do današnjih dana, a ono što se može videti je obnovljeno po obrascu nađenog arheolođkog materijala. Panoramsko razgledanje glavnih gradskih trgova Omonije i Sintagme i bulevara koje ih spajaju. Vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvedenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Glavna tačka razgledanja je Akropolj koji izgleda veličanstveno u svom obimu i monumentalnosti dokazujući visoki nivo razvoja kulture starih Grka i vekovima preostali model svetske arhitekture. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerzitera i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine. Povratak u hotel. Slobodno posle podne. DOČEK NOVE GODINE INDIVIDUALNO.Noćenje.

4.dan ATINA-SUNION-ATINA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na poludnevni fakultativni izlet za Pirej i Sunion. Polazak na izlet u 13.00h. Vožnja autobusom Apolonovom obalom preko Pireja koji je urbano srastao sa Atinom ali je administrativno odvojeni grad koji predstavlja morska vrata i najveću luku Grčke. Od tri velika zaliva, svojom lepotom i živopisnošću se izdvaja Mikrolimano. Dolazak do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva i Evrope – rta Obilazak hrama boga Posejdona koji je bio izgradjen u „zlatnom“ petom veku p.n.e. U povratku vožnja preko Glifade, elitnog letovališta na Atinskoj rivijeri. Povratak u hotel. Uveče fakultativno grčko veče u taverni i repriza Nove godine. Noćenje.

5.dan ATINA–BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 16.30 h (Let JU 513). Sletanje na beogradski aerodrom Nikola Tesla u 17.10 h. Kraj programa

 • Avionski prevoz na relaciji Beograd –Atina –Beograd
 • Aerodromske takse (U trenutku objavljivanja programa iznose 68 evra. Ovaj iznos je podložan promeni i biće konačno utvrđen dva dana pre početka Eventualna doplata vrši se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti)
 • Smeštaj u hotelu po izboru u dvokrevetnim sobama, na bazi nodenja sa doručkom
 • Transferi prema programu
 • Razgledanje Atine i Akropolja sa vodičem
 • Usluge vodiča, troškovi organizovanja putovanja
 • Fakultativni izleti
 • Ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu nabrojane kao uključene
 • Međunarodno zdravstveno putno
 • Boravišna taksa u iznosu 2 evra za hotel kategorije 3*, 3 evra za hotel kategorije 4* i 4 evra za hotel kategorije 5* po sobi i noći
 • ARGOLIDA (Uključeno: prevoz autobusom, vodič agencije, lokalni vodič i ulaznice) € 79
 • PIREJ I SUNION (Uključeno: autobuski prevoz, vodič ) € 40
 • TAVERNA – doček Nove godine € 65 i repriza Nove godine (uključeno: večera, muzički program) € 45

Prijava i rezervacija za izlete vrši se do 7 dana pred početak putovanja, a izleti se plaćaju na licu mesta. Minimalni broj za realizaciju izleta je 15 učesnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena izleta se koriguje

Podeli: