Rim Nova godina 2024

Program putovanja:

1. dan  BEOGRAD – RIM  Sastanak grupe u 14:30h na parkingu Sava Centra (savska strana). Polazak u 15:00h. Dnevna i noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan RIM Očekivani dolazak u Rim u podnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz mogućnost organizovanja fakultativne poslepodnevne šetnje upoznajmo Rim sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku… Piazza di Populo, Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheon, Piazza Navona,Piazza Venezia… Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan RIM -TIVOLI – ANTIČI RIM Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete drevnom gradu Tivoliju i poseta čuvenoj vili d´Este koja je pod zastitom UNESCO-a u kojoj ćete uživati u predivnim vrtovima i fontanama (Fontana koja svira, sto fontana, pećine, vodopadi…), takodje i obići vilu čuvenog Ippolita koji je sa svojih samo 10 godina postao kardinal… Nakon obilaska Tivolija povratak u Rim. Mogućnost fakultativnog izleta Antički Rim – poseta Coloseumu i forumima. Slobodno vreme i priprema za doček Nove Godine. SREĆNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. dan RIM  Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost fakultativne posete „sredjovekovnom gradu  ORVIETU“- malom mestu u središtu Italije. Udobno je smešten na jednom od brojnih Umbrijskih brda. Na samom vrhu brda nalazi se Gornji grad, koji je ujedno i istorijsko središte grada, dok su moderne četvrti smeštene ispod. Veliki plato na kojem leži Orvieto rezultat je vulkanske erupcije i uzdiže se do visine od pedeset metara. Vulkanska zemlja Orvieta nekada je bila izrazito plodno tlo za vinograde pa su i arhitekti koji su radili na katedrali voleli odmoriti uz čašicu vrhunske kapljice. Smatra se da je Orvieto u 9.v.p.n.ere bio važno političko i religijsko središte Etruščana. Brojni izvori spominju savez “Dvanaest gradova” Etrurije koji se sastajao svake godine u glavnom etrurskom svetilištu, Fanum Voltumnae, tj. Voltumne. Razgledanje grada sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Rim. U predvečernjim satima fakultativni izlet „Rim noću i boemska četvrt Trastevere“.  Noćenje.

5. dan RIM – VATIKAN Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete vatikanskim muzejima uz stručno vođenje lokalnog vodiča. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II ( 16. vek ), a njihove kolekcije se još uvek obogaćuju. Prilikom posete muzejima, obilaze se najznačajnije zbirke: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo, Sikstinska kapela sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara, a kojoj je u periodu od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikao svod temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

6. dan BEOGRAD –  Planiran dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
 • Smeštaj u hotelu Parco De Medici 3* na bazi tri noćenja sa doručkom, u 1/2 i 1/3 sobama
 • Stručno vođstvo puta
 • troškove organizacije putovanja
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • individualne troškove putnika
 • doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.01.2011., plaća se na recepciji hotela za boravak u hotelima 2* i 3* – 4 eura po noćenju / po osobi , hotel 4* – 6 eura po noćenju / po osobi)
 • Fakultativne izlete.
 • doplata za 1/1 60 eura (za sve 3 noći)
 • Šetnja sa loklanim vodičem „Upoznajmo Rim“ 20 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen lokalni vodič na srpskom jeziku i slušalice
 • Tivoli 30 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina – u cenu je uključen prevoz, ulaznice i vodič
 • Rim noću i boemska četvrt Trastevere 15 eura odrasli / 10 eura deca do 12 godina
 • Orvieto 30 eura odrasli / 15 eura deca do 12 godina
 • Vatikan 45 eura odrasli / 30 eura deca do 12 godina – u cenu je uključena rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice prijave prilikom uplate – ograničen broj rezervacija.
 • Antički Rim i poseta Coloseumu i forumima, cena za odrasle 40 evra, za decu do 12 godina 20 evra (cena uključuje rezervaciju, ulaznice, slušalice, lokalnog vodiča) prijave prilikom uplate – ograničen broj rezervacija.
Podeli: