ISLAND Uskes i 1. Maj

Program putovanja:

Dan 1

BEOGRAD – REJKJAVIK

Sastanak na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme. Let do Rejkjavika sa presedanjem. Kada stignemo u Rejkjavik, ulazimo u smeštaj. Noćenje.

Dan 2

REJKJAVIK

Drugog dana je vreme za fakultativni obilazak Rejkjavika, gde se upoznajemo sa istorijom grada i cele zemlje. Ovaj izlet oživljava istoriju Islanda uz uzbudljive priče i islandske mitologije.Posetićemo sve poznate znamenitosti u centru grada, poput Harpe koncertne dvorane, Rejkjavikskog pristaništa i crkve Hallgrímskirkja (naucićemo kako se to izgovara), Rejkjavikskog jezera i zgrade Parlamenta, kao i posetu kući Vile. Noćenje

Dan 3

REJKJAVIK

Dan za fakultativni izlet kako ga lokalci zovu „Zlatni Krug“. Predstavlja jednu najlepiših ruta na samom ostrvu i obuhvata obilaske Nacionalnog Parka Tingvelir koji je zaštićen od strane UNESCO-a i gde je formiran prvi islandski parlament 930. godine. Nastavljamo do geotermalnog polja Haukadalur gde obilazmo Veliki i Strokur gejzir. Put nas dalje vodi do Keriđ vulkanskog kratera u kome se danas nalazi prozirno jezero. Za kraj kruga nam ostaje veličanstveni Gulfos vodopad, veličine preko 20 metara. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4

REJKJAVIK

Ovaj dan čuvamo za fakultativni izlet na poluostrvo Snajfelsnes. Ovo je područje koje nazivaju „kapija ka zapadnim fjordovima“. Snajfelsnes je zemlja čuda sa poljima lave, planinama, glečerima i uspavanim ribarskim selima. Snajfelsnes je najpoznatiji po jednoj veoma posebnoj planini koja se zove Kirkjufel. Često nazivana Crkvom na brdu, Kirkjufel je verovatno najfotografisanija planina na Islandu i velike su šanse da ste već videli ove predele u seriji Igra prestola. Naravno, to su scene koje se dešavaju sa one strane Zida, ali srećom, nema White Walker-a! Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5

REJKJAVIK

Nastavljamo da obilazmo nestvarne predele ovog prelepog ostrva. Sledi nam fakultativni izlet „Južni Island“. Krećemo se prema jugoistoku do glečera Mirdalsjekul, četvrtog najvećeg glečera na Islandu. Nakon toga obilazimo najpoznatiju crnu plaži na Islandu, Rejnisfjari, gde besni Atlantski okean snažno udara obalu! Nedaleko od plaže, bazaltne stene se veličanstveno uzdižu iz mora. Naša sledeća stanica je Vik, najjužniji grad na Islandu, gde ćemo se zaustaviti kod lokalne crkve. Nakon što smo istražili Vik, okrećemo se i krećemo nazad prema gradu. Na putu nazad zaustavićemo se kod vodopada Skogafos, visokog oko 65 metara, i slikovitog vodopada Seljalandsfos, gde ćemo imati priliku prošetati iza vodopada. Na svim lokacijama, imaćemo dovoljno vremena da uživamo i napravimo nestvarne fotografije. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 6

REJKJAVIK

Ovog dana obilazimo jednu od najpoznatijih atrakcija Islanda, fakultativna poseta Plavoj laguni. Ovo čudo je poznato po svojoj mlečno plavoj vodi bogatoj silicijumom, algama, soli i drugim mineralima koji imaju izvanredne efekte na kožu, poput prevencije prevremenog starenja. Otvaranje lagune je bilo 1987. godine, a terapeutska reputacija Plave lagune proširila se širom sveta i privukla milione posetilaca. Sama laguna nije predaleko od grada tako da drugi deo dana imamo za slobodne aktivnosti u Rejkjaviku. Noćenje.

Dan 7REJKJAVIK

Slobodan dan za kupovinu suvenira i individualne aktivnosti. Do polaska na aerodrom sabiramo utiske koje nam je veličanstveni Island pružio. Check out nam je u večernjim satima, pakujemo stvari i krećemo na aerodrom.

Dan 8

REJKJAVIK – BEOGRAD

Noćni konekcioni let. Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 • Avio karta sa svim taksama na relaciji Beograd – Rejkjavik – Beograd
 • Svi transferi prema programu putovanja
 • Smeštaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Rejkjaviku (1/2 sobe)
 • Organizovanje putovanja
 • Predstavnik agencije na destinaciji (vodič) tokom čitavog boravka
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevtna soba (na upit)
 • Fakultativni izleti i sve ulaznice u hramove i muzeje
 • Individualni troškovi
 • Doplata za jednokrevetnu sobu (na upit)
 • Trokrevtna soba (na upit)

Napomene

 • Poslednji rok za prijavu je 15 dana pre početka putovanja
 • Program je rađen na bazi minimum 10 putnika
 • Posle kupovine avio karata, novac uplaćen za iste je nemoguće refundirati i u tom slučaju važe uslovi aviokompanije.
 • Za većinu destinacija potrebno je da pasoš važi još najmanje 6 meseci nakon dana završetka putovanja
 • Usled najnovijih dešavanja i promena cena goriva na svetskom tržištu konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni.
 • Putnici su u obavezi da se sami upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju.
Zlatni Krug

Zlatni krug je najpopularnija turistička ruta na Islandu koja obuhvata tri glavne atrakcije. Prva atrakcija je Tingvelir nacionalni park, gde se sastaju dve tektonske ploče i gde se može doživeti spektakularna priroda i istorijsko značenje. Druga atrakcija je Gejzir, geotermalno područje sa izvorima vruće vode i impresivnim izbacivanjem vodene pare iz Gejzira Strokur. Treća atrakcija je Gulfos, impozantan vodopad koji se sastoji od dve kaskade i predstavlja jedan od najlepših prirodnih spomenika na Islandu. Poseta Zlatnom krugu pruža nezaboravno iskustvo prirodnih čuda Islanda.

Cena izleta: 130€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Poluostrvo Snajfelsnes

Snajfelsnes poluostrvo na Islandu obiluje spektakularnim prirodnim lepotama. Neke od glavnih atrakcija uključuju vodopad Kirkjufelsfos i planinu Kirkjufel, koje su postale ikonične fotografije. Snajfelsjekul Nacionalni park sa svojim glečerom i vulkanom pruža neverovatne pejzaže i avanturističke mogućnosti. Na plaži Itri-Tunga možete videti foke, dok vam plaža Djupalonsandur pruža prelepe pejzaže i ostaci brodoloma. Crna crkva Buđir je fascinantna arhitektonska znamenitost, dok su stene Lonsdrangar i litice Arnarstapi sa kamenim mostom nezaobilazne prirodne atrakcije koje će vas ostaviti bez daha. Snajfelsnes poluostrvo je pravi raj za ljubitelje prirode i fotografije.

Cena izleta: 130€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Plava Laguna

Plava Laguna je svetski poznata geotermalna spa oaza. Ova termalna laguna privlači posetioce iz celog sveta svojom jedinstvenom kombinacijom tirkizne plave termalne vode, okruženjem vulkanskog pejzaža i lekovitim svojstvima vode. Voda u Plavoj Laguni je bogata mineralima kao što su silicijum, alge i so, što je čini posebno blagotvornom za kožu. Posetioci mogu uživati u opuštajućim kupkama u toplim vodama, istraživati saune, masažne bazene i luksuzne tretmane za telo. Plava Laguna je jedinstveno iskustvo koje kombinuje lepotu prirode i blagodeti geotermalnih izvora, nudeći nezaboravno wellness iskustvo na Islandu.

Cena izleta: 150€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Južni Island

Obilazak Južne obale Islanda donosi vam neke od najimpresivnijih prirodnih atrakcija. Možete doživeti magiju Seljalandsfos vodopada i imate priliku da prošetate iza samog vodopada. Skogafos vodopad, visok oko 65 metara, pruža spektakularan prizor i osvežavajuću atmosferu. Na glečeru Solhajmajekul možete hodati i istraživati fascinantnu pejzažnu ledenu površinu. Plaža Rejnisfjara sa crnim bazaltnim peskom i bazaltnim stubovima nudi nestvarne prizore, a selo Vik i morski stene Rejnisdrangar upotpunjuju slikovitost obale. Ovaj obilazak će vam omogućiti da doživite nezaboravnu prirodnu lepotu i divljinu južne obale Islanda.

Cena izleta: 130€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Obilazak Rejkjavika

Posećujemo Harpu koncertnu dvoranu, Rejkjaviksko pristanište i kuću Vile. Videćete crkvu Hallgrímskirkju, Islandski parlament i jezero. Razgledamo ulične murale koji tako kreativno doprinose jedinstvenosti Rejkjavika. Čućete o posebnim mestima koja lokalci posećuju, ekscentričnim barovima, udobnim kafićima i restoranima u malim ulicama – mestima koja vam pružaju pravi ukus Rejkjavika.  

Cena izleta: 50€

U cenu izleta je uključeno:

 • Povratni transfer
 • Pratnja stručnog vodiča tokom izleta
Podeli:

Kontakt

Radno vreme:

Pon - Pet 09:00h - 20:00h

Subota 09:00h - 15:00h

Nedelja Ne radimo

Pratite nas

Pretraga

Vaša pretraga:

Udaljenost od plaže:
Broj ležaja:
Usluga hotela: