Valensija autobusom

 • Valencia

Program putovanja:

1. dan (sreda 13. mart)

Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u večernjim satima (oko 20h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije, noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 14. mart)

Prepodnevna vožnja preko severnog dela Italije, preko pokrajina Veneto, Lombardija… Dolazak na Ligurijsku rivijeru u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji Ligurije. Odmor. Noćenje.

3. dan (petak 15. mart)

Doručak. Odjava iz hotela u 9h i nastavak putovanja preko Azurne obale uz uživanje u panorami jednog od najlepših delova Mediterana. Odlazak do Monpeljea. Po dolasku (oko 14h) sledi kraći obilazak grada. Srce grada je veliki trg – La Place de la Comedie, gde se nalazi Opera i fontana Tri milosti. Šetnja do srednjovekovnog kvarta Ekuson u kojem da su gotovo svi objekti iz 13. veka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Monpeljea u 18h. Putovanje do oblasti Perpinjana. Smeštaj u hotel u regiji oko 21h. Noćenje.

4. dan (subota 16. mart)

Doručak. Odjava iz hotela i polazak u 9h. Putovanje ka oblasti Pirineja i patuljastoj enklavi Španije na Pirinejima, Ljivija. Dolazak oko 11h. Dvočasovno zadržavanje i predah u simpatičnom pirinejskom gradiću. Nastavak putovanja do Andore, jedne od najmanjih država na svetu. Odlazak u njen glavni grad Andora la Velja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Andore u 18h. Odlazak do oblasti grada Lerida u Španiji. Smeštaj u hotel posle 20h. Noćenje.

5. dan (nedelja 17. mart)

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do centra Leride, grada u španskoj pokrajini Kataloniji. Ovaj grad je poznat po svojoj raskošnoj Katedrali – Seu Vella iz 18. veka koja je podignuta iznad nekadašnjeg srednjovekovnog zamka koji je kroz istoriju predstavljao sedište kraljeva od Aragona i grofova od Barselone. Kraća šetnja istorijskim centrom grada i slobodno vreme za uživanje u divnom ambijentu Leride. Polazak ka Valensiji u 14h. Dolazak u oblast Valensije oko 18.30h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.

6. dan (ponedeljak 18. mart)

Doručak. Polazak na celodnevni izlet do Valensije u 10h. Po dolasku krećemo u obilazak grada gde ćemo prvo videti korito reke Turije pretvoreno u fantastični park, potom srednjovekovnu kapiju grada Tore de Seranos, palatu Generaliteta u pseudo-mavarskom stilu, Bogorodičinu crkvu… Jedno od najpoznatijih znamenja grada je mavarski toranj Mikalet, sada zvonik Katedrale. Sa Kraljičinog trga ćemo se prošetati do trga Gradske kuće i Centralne pijace i palate berze svile. Slobodno vreme za uživanje u festivalu „Las Fallas“ sa propratnim džinovskim skulpturama, vatrometom, muzikom,… Planirali smo naš povratak u hotel do 21h. Noćenje.

7. dan (utorak 19. mart)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (10h-20h). Odlazak u Alikante. Grad se nalazi na obali Kosta Blanka, i jedno je od najpopularnijih odredišta turista tokom letnjih meseci. Promenada – šetalište od mermernih kocki okićeno palmama, smtra se za jedno od najlepših na celom Mediteranu. Tu je i čudesna „ulica pečuraka“, Rambla i stari kvart Santa Kruz sa divnim vidikovcima. Slobodno vreme za uživanje u sjajnoj atmosferi grada. U 16h odlazak do Benidorma, jednog od najpoznatijih španskih letovališta. Po dolasku slobodno vreme za posetu starom gradu i divnoj terasi iznad mora – „balkon Mediterana“. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan (sreda 20. mart)

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Odlazak do centra grada i slobodno vreme. Fakultativno će biti organizovana pešačka tura koja će obuhvatiti deo parka u koritu reke Turije, kao i nezaobilazni Grad nauke i umetnosti. Ovaj specifični arhitektonski kompleks je remek-delo domaćeg arhitekte Santjaga Kalatrave. Sastoji se od nekoliko čudesnih objekata, poput šetališta „Umbracle“, Muzeja nauke, Palate umetnosti, Agore, Kalatravinog mosta i Okeanografika – najvećeg akvarijuma u Evropi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Italiji iz Valensije u 22h. Noćna vožnja kroz južnu Francusku…

9. dan (četvrtak 21. mart)

Prepodnevna vožnja kroz prelepu alpsku oblast Francuske. Usputna poseta divnom Grenoblu, prestonici francuskih Alpa. Tročasovni boravak u gradu uz uživanje u sjajnoj atmosferi grada. Odlazak preko alpskih prevoja do doline reke Po i kraljevskog Torina. Smeštaj u hotel u regiji grada do 19h. Noćenje.

10. dan (petak 22. mart)

Doručak. Odjava iz hotela do 10h i odlazak do centra Torina. Obilazak grada uz razgledanje njegovih raskošnih palata i divnih trgova. Kraljevska palata, zamak Kastelo, palata Madam, Mole Antoneliana, Via Po… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Torina ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko severne Italije, Slovenije, Hrvatske…

11. dan (subota 23. mart)

Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

 • Autobuski prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, a/c, a/v)
 • 7 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelima sa 2* prema programu (1 noćenje u regiji Ligurije + 1 noćenje u regiji Perpinjana + 1 noćenje u regiji Leride + 3 noćenja u regiji Valensije + 1 noćenje u regiji Torina)
 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)
 • Usluge turističkog vodiča tokom obilazaka prema programu
 • Organizacione troškove
 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1700 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €

 • Gradsku turističku taksu koja ukupno za 7 noćenja iznosi 30 € po osobi – plaća se na licu mesta

 • Fakultativni program

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €

 • Gradsku turističku taksu koja ukupno za 7 noćenja iznosi 30 € po osobi – plaća se na licu mesta

 • Celodnevni izlet Alikante – Benidorm prema programu – 40 €

Podeli: