Torino i Ženeva Uskrs

Program putovanja:

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA

14. – 18. APRIL 2023. – USKRŠNJI PRAZNICI

TORINO – ŽENEVA – MON BLAN & ŠAMONI – KREMONA

1. dan (petak 14. april)   Polazak iz Beograda (Sava centar)/Novog Sada (AS „Vojvodina“) u kasnim popodnevnim satima (oko 19h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti…

2. dan (subota 15. april)     Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Lombardije. Usputni obilazak grada violina KREMONE. U ovom gradu su svoje violine pravili graditelji iz poridica Stradivarijus, Amanati, i mnogi drugi. U Krmeoni ćemo se prošetati gradom do Katedrale i divnih, usnulih trgova, i malo ćemo predahnuti u divnom istorijskom centru. Nastavak putovanja ka oblasti grada TORINA. Dolazak u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (nedelja 16. april)   Doručak od 7h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 8.30h na celodnevni fakultativni izlet ka Francuskoj i Švajcarskoj. Putovanje preko Aoste i kroz tunel Mon Blan koji spaja Italiju sa Francuskom. Nakon prolaska tunela zastaćemo na kratko kraj spomenika Olimpijskoj baklji, spomen održavanja Zimskih Olimpijskih igara u Šamoniju 1924. Odlazimo do ŠAMONIJA, ekskluzivnog ski-centra u Francuskoj (dolazak oko 12h). Slobodno vreme 3 sata za individualne aktivnosti, šetnju, vožnju gondolom do masiva Mon Blana, uživanje u sjajnoj alpskoj atmosferi… Odlazak do ŽENEVE (dolazak oko 16.30h). Panoramski obilazak grada uz razgledanje: Jezerska promenada sa luksuznim hotelima, spomenik austrijskoj carici Elizabeti, Engleski vrt sa Cvetnim satom, kompleks Ujedinjenih Nacija sa „slomljenom stolicom“, monument Brunsvik… Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate kroz najstariji deo Ženeve u kojem se nalazi prelepa gotska katedrala Sv. Petra. Polazak iz Ženeve ka Torinu u 20h. Povratak u hotel oko 23.30h. Noćenje.

4. dan (ponedeljak 17. april)   Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra grada. Panoramski obilazak grada: dvorac Valentin – nekadašnji letnjikovac dinastije Savoja, Borgo Mediovale – replika srednjovekovnog sela,… Pešački obilazak istorijskog centra grada: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjamaVia Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ (preporuka je da se popnete na vrh kupole i da uživate u spektakularnom pogledu na grad); trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuke za šoping, šolju „bićerina“, đandujote, šetnje… Polazak ka Srbiji oko 20h. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan (utorak 18. april)   Povratak u Novi Sad/Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.

 •   prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
 •   2 noćenja sa doručkom (kontinentalni – klasičan način posluživanja) u hotelu sa 3* u regiji Torina
 •   smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
 • obilazak Kremone i Torina prema programu uz tumačenja turističkog vodiča
 • usluge vodiča
 • organizacione troškove
 •  Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
 • Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe od 18-70 god.; za starije 70+ cena osiguranja iznosi 2000 dinara)
 • Ostale nepomenute usluge
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €
 • Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €
 • GRADSKU TURISTIČKU TAKSU koja za hotele u Torinu sa 3* iznosi 4 € po noćenju i osobi – UKUPAN IZNOS TAKSI 8 € – PLAĆANJE NA LICU MESTA!

– Doplatu za jednokrevetnu sobu – 70 €

– Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 100 €

IZLET ŠAMONI I ŽENEVA

za uplate u agenciji

 
umesto 70 € samo 60 €

 

U slučaju da izlet za Ženevu i Šamoni nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, njegova cena za uplatu na licu mesta iznosi: 70 €

Podeli: