Toskana Putovanje 2023

Program putovanja:

1. dan BEOGRAD

Polazak iz Beograda oko 17h. Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do Bolonje sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. dan BOLONJA – MONTEKATINI

U Bolonju dolazimo u prepodnevnim satima. Bolonja, univerzitetski grad, koji svojim posetiocima pruža pravo uživanje u kolonadama i zasvođenim ulicama, starim kućama od cigle sa drvenim krovovima, šarenim prozorima, restoranima… Razgledanje počinjemo od glavne ulice sa brojinim kolonadama, Trg Mađore, Neptunova fontana, Crkva Sv. Petronija, najpoznatiji tornjevi Asineli i Garisendi, kojima su nekada uticajne gradske porodice želele da pokažu svoju prevlast. Nakon obilaska slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazimo prema Montekatiniju. Po dolasku smestaj u hotel. U dogovoreno vreme polazak sa vodičem u šetnju i upoznavanje mesta. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan MONTEKATINI – CINQUE TERRE

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Dolazak u La Speziu, mesto na obali Ligurskog mora odakle kreće voz za Cinque Terre. Obilazak pet šarenih gradića, gde ćete uživati u nestvarnoj lepoti pejzaža, bajkovitom šarenilu kućica, šarmantnim restoranima… Svi putnici dobijaju voznu kartu koja važi neograničen broj puta u toku jednog dana. Slobodno vreme. U večernjim satima povratak u Montekatini. Noćenje

4. dan MONTEKATINI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Sijenu i San Điminjano. Po dolasku u Sijenu obilazimo Piazza del Campo, Gradsku kuću, crkvu San Domenico… Nakon obilaska slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, grad koji je zadržao svoj srednjovekovni izgled i 14 od nekadašnjih 70 tornjeva… Slobodno vreme u živopisnom toskanskom gradiću sa brojnim vinskim podrumima i suvenirnicama. U dogovoreno vreme povratak u Montekatini. Noćenje.

5. dan MONTEKATINI – FIRENCA

Doručak. Napuštamo hotel. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Firencu. Po dolasku u Firencu obilazak grada sa lokalnim vodičem: bazilika San Lorenco, Trg Duomo, Đotov zvonik, katedrala Santa Maria del Fiore, Krstionica, Stari most – Ponte Vecchio jedan od najpoznatijih mostova na svetu predstavlja simbol grada, prepun radnji i juvelirnica, Trg Sinjorija, Stara palata, statua Mikelanđelovog Davida, Galerija Ufici. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima povratak u Montecatini i polazak za Srbiju. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji sa usputnim zaustavljanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. dan BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima. Kraj usluga.

 • Prevoz turističkim autobusom na navdenoj relaciji (autobus visoke turističke klase sa kompletnom opremom, a/v, a/c)

 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Montekatiniju (samoposluživanje)

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem (1/2+1 sobe; pomoćni ležaj je manjih dimenzija od redovna dva, i može biti u vidu kauča, fotelje na razvlačenje i sl.)

 • Obilaske prema programu (Bolonja) uz tumačenje profesionalnog turističkog vodiča

 • Usluge profesionalnog turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

 • Individualne troškove

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje koje pokriva osiguranu sumu od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1000 dinara za osobe starosti od 16-70 god; odnosno 2000 dinara za osobe 70+)

 • Gradska turistička taksa koja za sva 3 noćenja iznosi 4 €
 • Doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi 60 € – na upit

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu radi većeg komfora 70 €

 • Doplata za biranje sedišta u autobusu prilikom prijave za putovanje 15 € (pravilo je da se sedišta dodeljuju po datumu prijave za putovanje; ukoliko želite određeno sedište/red, potrebno je da to naglasite prilikom prijave kada će vam se uz doplatu obezbediti željeno sedište)

Fakultativne izlete navedene u programu putovanja (minimalni broj za realizaciju svakog od ponuđenih izleta je 30 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza izleta ili uvećanja cene izleta shodno broju prijavljenih). Prijava i plaćanje izleta je isključivo na licu mesta našem predstavniku.

Fakultativni izleti u ponudi:

 • Celodnevni izlet Cinque Terre 40 €. Izlet će se realizovati sa polaskom iz hotela u 9h. Cena ovog izleta obuhvata autobuski prevoz, karte za voz, obilaske prema programu, usluge turističkog vodiča i sve lokalne takse i troškove. Obićićemo Riomađore, Manarolu, Korniliju, Vernacu i Monteroso.

 • Celodnevni izlet u San Điminjano i Sijenu – 30 €Izlet će se realizovati sa polaskom iz hotela u 9h, i povratkom u Montekatini oko 19h. Cena ovog izleta obuhvata prevoz, obilaske prema programu, usluge turističkog vodiča i sve lokalne takse i troškove.

 • Celodnevni izlet Firenca – 30 €. Izlet će se realizovati sa polaskom iz hotela u 10h. Cena ovog izleta obuhvata prevoz, obilaske prema programu, usluge turističkog vodiča i sve lokalne takse i troškove.

Podeli: