Lisabon 3 noćenja avionom

Program putovanja:

1.dan   14.10.   BEOGRAD –  LISABON

Sastanak na aerodromu ‘‘Nikola Tesla‘‘ u 11:15. Čekiranje i direktan let za Lisabon. Sletanje je oko 16:15 (lokalno vreme). Posle graničnih formalnosti odlazak autobusom na panoramsko razgledanje grada: trgovi Markus de Pombal, Obnovitelja i Komersio, Bulevar Slobode, ulica Augusta, kula Belem, spomenik Otkrića, Parlament, manastir Žeronimos i panorama tvrđave svetog Đorđa  Odlazak u hotel. Smeštal i slobodno veče. Noćenje.

2.dan   15.10.   LISABON

Posle dorućka nastavak obilaska pešaice u pratnji vodiča:  Bairro Alto (Gornji grad), najstarija boemska četvrt -Alfama, smeštena na jednom od sedam brežuljaka na kojima se prostire Lisabon, trgovi Pombal, Restauradores, Rosio i Komercio, luksuzan kvart Belem na obali reke Težo. Za jedinstven doživljaj predlažemo vožnju čuvenim žutim tramvajem broj 28  kroz strme i krivudave ulice Lisabona. Slobodno popodne. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na Fado veče gde ćete uz laganu večeru i piće, uživati u  autentičnoj tradicionalnoj portugalskoj muzici prepunoj emocija. Noćenje. Noćenje.

3.dan   16.10.  LISABON – (Sintra – KABO DA ROKA – KAŠKAIŠ/EŠTORIL) – LISABON

Doručak. Fakultativno – nezaboravan izlet do čarobnog gradića Sintre. Pelepi zamkovi i palate su pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak autobusom do Nacionalne palate, potom  palate Pena, koju su uvrstili u 7 čuda Portugala. Posle  slobodnog vremena nastavak putovanja sa pauzom na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope –  Kabo da Roka. Sa ovog mesta se pruža pogled na strmu, kamenitu obalu i nepregledni horizont Atlantika.Šetnja i predah u Kaškaiš i Eštorialu popularnim mondenskim letovalištima. Popodne povratak u Lisabon. Slobodno vreme.  Noćenje.

4.dan  17.10.  LISABON – ( Almada – Obidoš – Batalja – LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za indivudalno razgledanje grada ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet. Najpre Almada, grad na drugoj obali reke Težo. Na brdu 133 metara iznad nivoa mora je spomenik – svetilište posvećeno Presvetom Srcu Isusa Hrista. Na trapezoidnom postolju visine 82 metara je statua Isusa Hrista visoka 28 metara. Sa plato platforme očarava pogled na reku Težo, mostove i Lisabon.Posle panorame odlazak na sever u Obidoš, najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni Portugalski grad opasan zidinama visokim 13 metara. Poznat je i kao “grad venčani poklon” jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. Bez sumnje, jedno od najromantičnijeg i najživopisnijeg mesta koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama “azuležos”. Put nas dalje vodi u Batalju.. Obilazimo manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Nakon obilaska manastira koji je pod zaštitom UNESCO-a. povratak u Lisabon. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 23:05 (let JU 495).

5.dan  18.10.  BEOGRAD

Sletanje aviona u Beograd oko 03:55h.  Kraj programa. 

 • avio kartu Beograd – Lisabon – Beograd + takse
 •  ručni prtljag 8 kg (40x30x20).  Aerodromske takse su podložne promeni do dana polaska na putovanje.
 • prevoz turističkim autobusom po maršruti (klima, DVD)
 • 3 noćenja sa doručkom u Lisabonu, hotel sa 3*
 • usluge licenciranih vodiča prema programu
 • boravišne takse za hotel na putovanju oko 9 € (plaćaju se na recepciji)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje – preporuka agencije je da putnik bude osiguran
 • fakultativne programe i ulaznice
 • ostale nepomenute usluge.
 • doplata za 1/1 sobu: 120 €

za realizaciju putovanja minimalno 35

 

POLAZAK CENA POLAZAK CENA
UŽICE 25€ VALJEVO, POŽEGA, ŠABAC, SUBOTICA(OW) 20€
ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA B. 15€ TOPOLA, ARANĐELOVAC 12€
NIŠ, ALEKSINAC, ZAJEČAR 30€

FAKULTATIVNO: Minimum prijavljenih za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

Obavezna je prijava za fakultativne izlete za koje se karte i grupne rezervacije rade pre putovanja.

 • Celodnevni izlet: Sintra, Kraljevska Palata, Kabo da Roka, Kaškaiš……………………………….……………………….….  70 €
 • Celodnevni izlet: Almada, Obidoš, Batalja (sa ulaznicom za manastir u Batalji) ………………………………………..  60 €
 • Fado veče – program ( u zavisnosti od usluge: program ili + i večera cena je ……………………………. od 22 do  55 €
 • Pešačka tura i metro karta …………………………………..………………………………………………………………………………..… 20 €

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika a organizovani su od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

Podeli: