Uskrs na Krfu 2024

Program putovanja:

1. dan putovanja, četvrtak 13. april

Polazak iz Beograda (Sava centar) oko 16h. Putovanje preko Čačka, Kraljeva, Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja. Kraća usputna zadržavanja radi ulaska putnika na određenim stajalištima i radi odmora. Nastavak putovanja preko Severne Makedonije ka Grčkoj. Noćna vožnja.

2. dan putovanja, petak 14. april

Dolazak u prepodnevnim satima u grčku luku Igumenica i prelazak trajektom do ostrva Krf, odnosno luke Lefkimi. Sledi odlazak do malenog seoca Agios Mateos u kojem se nalazi spomen obeležje Drinskoj diviziji. Nastavak putovanja do grada Krfa. Obilazak grada uz razgledanje stare venecijanske tvrđave, prelepog šetališta trga Spianada, hotela Venecija u kojem je zasedala naša Vlada tokom oporavka srpske vojske na Krfu,… Poseta Srpskoj kući, jedinstvenom spomeniku koji podseća na boravak naše vojske na ostrvu Krfu tokom Velikog rata. Slobodno vreme. Odlazak do hotela u Guviji. Smeštaj. Odmor. U zakazano vreme odlazak u šetnju Guvijom do starog venecijanskog brodogradilišta i luke u kojoj se iskrcala srpska vojska sa lađa koje su je spasile sa obala Albanije. Obilazak memorijala posvećenom tom događaju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. dan putovanja, subota 15. april

Doručak. Odlazak do grada Krfa i crkve Sv. Spiridona odakle kreće svečana litija praćena muzikom filharmonije. Videćemo iznošenje plaštanice i moštiju Sv. Spiridona čudotvorca. U 11 časova počinje ceremonija bacanja ćupova sa prozora kuća u centru grada. Ovo je stari običaj koji je isključivo vezan za tradiciju Krfljana. Na hiljade ćupova uz ovaciju i neverovatnu buku se izbacuje kroz prozore krfskih kuća. Nakon ceremonije, sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel oko 16h. Slobodno vreme za odmor. Uveče odlazimo po u grad Krf na fantastični događaj kojim se najavljuje Hristovo vaskrsenje. Na veličanstvenom trgu Spianada se okuplja veliki broj ljudi koji čekaju dolazak Blagodatnog ognja. Na desetine hiljada sveća potom obasja ceo prostor. Tačno u ponoć i nebo biva obasjano veličanstvenim vatrometom. Neponovljiv doživljaj! Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan putovanja, nedelja 16. april

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, i odlazak na jutarnju vaskršnju svečanu liturgiju u lokalnu divnu crkvu posvećenu silasku Sv. Duha – Hipapante. U 12h polazak na fakultativni izlet na kojem ćemo posetiti Ahileon, prelepi letnjikovac – palatu koja je izgrađena za austrijsku caricu Elizabetu – Sisi. Obilazak palate i prelepih vrtova. Potom sledi odlazak do malenog seoca Kato Korokiana gde ćemo obići lokalnu crkvu Sv. Nikole u čijem dvorištu se nalazi spomenik Gvozdenom puku. Povratak u hotel. Odmor. Noćenje.

5. dan putovanja, ponedeljak 17. april

Doručak. Odlazak iz hotela u 10h. Odlazak do grada Krfa i do ostrva Vido gde ćemo se pokloniti našim junacima iz Velikog rata. Posetićemo Mauzolej na Vidu i potom se vratiti brodićem u grad Krf. Sledi slobodno vreme i polazak ka Srbiji. Prelazak trajektnom do Igumenice i potom vožnja preko Soluna i Severne Makedonije. Noćna vožnja.

6. dan putovanja, utorak 18. april

Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u Guviji (doručak se poslužuje tipa „samoposluženja“/“buffet“)

 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugroziti komfor trećoj osobi)

 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Povratne karte za trajekt Igumenica-Lefkimi-Igumenica

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 € (isključivo na upit)

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 80 €

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 6 € za sva tri noćenja

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 60 € (isključivo na upit)

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 80 €

 • Ahileon sa ulaznicom i kato Korokiana – 25 €

 • Brodić za Vido – oko 10 €

 • Srpska kuća – 2 €

plaćanje isključivo na licu mesta

Podeli: