Uskrs na Krfu 2024

Program putovanja:

1. DAN (Veliki Četvrtak – 02.05.): Beograd – Krf (putovanje Uskrs na Krfu)

Polazak iz Čačka u 10.30 h, sa dogovorenog mesta. Polazak iz Beograda – Okupljanje grupe u 13:00h kod Skejt parka (preko puta TC Ušće, pored Brankovog mosta). Polazak autobusa u 13:30h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Putovanje kroz Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2. DAN (Veliki Petak – 03.05.): Krf (putovanje Uskrs na Krfu)

U jutarnjim časovima dolazak do luke Igumenica. Ukrcavanje na trajekt i plovidba (~2h) do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel Asteraki u Guviji (8 km od grada Krfa) ili sličan. Odmor u hotelu do ranog popodneva. Polazak do grada Krfa i fakultativna poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati kustos muzeja Srpske kuće, Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak spomen kosturnice i Plave grobnice. Večernja šetnja i slobodno vreme u gradu Krfu. Povratak u hotel/apartmane. Noćenje.

3. DAN ( Velika Subota – 04.05.): Krf (putovanje Uskrs na Krfu)

Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovaćemo svečanoj litiji uz čak tri filharmonijska orkestra i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krfa. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva ili ćupova, kada policija uklanja sve turiste iz blizina zgrada u centru jer se sa prozora baca hiljade ćupova uz ovacije i veliku buku. Zašto se ova ceremonija, koja je vezana isključivo za Krf dešava saznaćete ako krenete sa nama. Po završetku ceremonije, slobodno vreme. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 21:00 h i odlazak do grada Krfa. Na jednom od najvećih trgova u Evropi – Spianada, više desetina hiljada ljudi, čeka dolazak Blagodatnog ognja, kojim se upali preko 20.000 sveća. Osećaj prisustva večernjoj liturgiji i dočeka ponoći kada se čestita Uskrs je neponovljiv. Zatim nebo osvetli veličanstveni vatromet…. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN (Uskrs – 05.05.) Krf (putovanje Uskrs na Krfu)

Doručak. Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf. Slobodno vreme za obilazak grada ili Fakultativna poseta Ahileon palati, monumentalnom spomeniku antičkoj umetnosti i velikim ambicijama, koji je “izgradila” austrijska princeza Elizabeta, i u kome se nalazi ogromna statua Ahileja koju je podigao nemački car Vilhelm. Tokom boravka srpske vojske na Krfu, ovde je bila srpsko-francuska bolnica. Fakultativni odlazak do prelepog i neobičnog zaliva – Paleokastica koji se nalazi na severo-zapadnoj obali ostrva. Poseta neobičnom manastiru presvete Bogorodice na steni u neposrednoj blizini.
Fakultativni odlazak na „Grčko veče“ u taverni Tripa. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (Uskršnji ponedeljak – 06.05.) Krf – Solun (putovanje Uskrs na Krfu)

Doručak. Polazak na trajekt u ranim jutarnjim časovima. U poslepodnevnim časovima dolazak u Solun. Panoramsko razgledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva sv. Dimitrija zaštitnika Soluna. Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. Polazak za Srbiju u kasnim poslepodnevnim/večernjim časovima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi carinskih formalnosti i odmora.

6. DAN (Uskršnji utorak – 07.05.) Solun – Beograd (putovanje Uskrs na Krfu)

Dolazak u Beograd/Čačak u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

 • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
 • Smeštaj u ½ i 1/3 studijima i 1/4 apartmanima na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto) u apart hotelu Asteraki www.hotel-asteraki.gr (procena agencije 3*), hotelu Mathraki https://www.mathrakiresort.com/ili sličnom;
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja;
 • Obilazak grada Krfa i Soluna prema programu;
 • Karte za trajekt u oba smera
 • Usluge organizacije putovanja.
 • Fakultativne izlete:
 • Individualne troškove putnika.
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
 • Boravišnu taksu. Plaćanje je na licu mesta, po dolasku u objekat,
 • Individualne troškove putnika
 • Doplata za polazak iz Novog Sada 25 €, za polazak iz Užica, Kragujevca 1500 RSD, za polazak iz Požege 1000 RSD, ( minimalan broj za realizaciju transfera je 4);
 • Doplata za 1/1 – 85 ,

– Fakultativni izlet na ostrvo Vido i u Srpsku kuću –10 €;
– Fakultativni izlet do palate Ahileon – 25 €/ deca do 12 godina 20 ;
– Fakultativni izlet do manastira Paleokastrica – 15 ;
– Fakultativni odlazak na grčko veče u najpopularniju grčku tavernu koju već tri generacije neguje i čuva ista porodica– 35 ;

NAPOMENA: *Sve cene fakultativnih izleta u programu Uskrs na Krfu podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u svetu, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.

Podeli: