Mola Kaliva

Mola Kaliva je malo, mirno grčko mesto sa kristalno čistom vodom i mirnim plažama koje ga čine idealnim za one koji traže miran i opuštajući odmor. Pripada opštini Kasandrino, udaljeno je samo sat vremena vožnje od Soluna i nalazi se između mesta Posidi i Nea Skioni na prvom prstu Halkidikija, Kasandri, na zapadnoj strani.

 

 

U blizini se nalazi i Lutra, svetski poznata grčka banja, a mesto je poznato i po tome što se u njemu nalaze vile koje poseduju neke od najpoznatijih ličnosti Grčke.

 

 

Odlike i uređenost plaže

U Mola Kalivi postoje supermarketi, pekare, taverne, prodavnice ribe, fast food i ostali restorani, a nedaleko možete naći i benzinske stanice i banke sa bankomatima. Udaljenost Mola Kalive od mesta Furka je 2 km.

 

 

Mola Kaliva sa svojim mirnim, rajskim pejzažom, suvom klimom, prelepom i dugom belom plažom i kristalno čistim morem je idealno mesto za ljubitelje tišine i prirodne lepote daleko od masovnog turizma. Plaža u ovom mestašcu je kombinacija čistog Egejskog mora i netaknute prirode. Dubina mora postepeno raste i idealna je za porodice sa decom. Voda je kristalno čista i jasna, pa je dobra i za sportove na vodi, ronjenje i jedrenje. Plaža nije organizovana, ali ima uređenih delova ispred hotela i barova gde možete iznajmiti ležaljke i uživati ispod suncobrana od trske.

 

 

Naselje i plaža savršeni su za one koji žele mir i uživanje u prirodnim lepotama, daleko od masovnog turizma.

 


 

Pogledajte našu kompletnu ponudu za Grčku Leto.

 GPS: 39.97064123476732, 23.452715277671814

 

 

Podeli:
Pregledano 10683 puta