Lisabon, polazak 30.12.

Program putovanja:

Lisabon – Sintra – Kabo da Roka – Setubal – Fado veče 

Nova Godina

1.dan BEOGRAD – FRANKFURT/MINHEN – LISABON
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Čekiranje za let. Let za Frankfurt/Minhen (zavisno od termina putovanja) kompanijom Lufthansa. Dolazak u Frankfurt/Minhen i nastavak sa istog aerodroma za Lisabon kompanijom Lufthansa. Sletanje na aerodrom u Lisabonu (vreme leta ispod tabele). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2.dan LISABON –PANORAMSKO RAZGLEDANJE – PEŠAČKO RAZGLEDANJE
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku – Istočna četvrt Park nacija, zvana Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma u svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom za borbu sa bikovima, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti
portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu i zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan LISABON 1.1.2023.
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – LISABON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan LISABON – STATUA HRISTA KRALJA – SETUBAL – LISASBON
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja poludnevnog fakultativnog izleta. Izlet južnom obalom reke Težo, prelazi se most 25. April, a u povratku most Vasko da Gama. Poseta statue Hrista Kralja – Santuario de Cristo Rei. Statua se nalazi na steni iznad reke Težo odakle se pruža velicanstven pogled na grad. Slobodno vreme. Nastavak puta do Setubala. Šarmantnog, srednjovekovnog grada, petog po veličini u Portugalu. Slobodno vreme. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

6.dan LISABON – FRANKFURT/MINHEN – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd. Poletanje za Frankfurt/Minhen kompanijom Lufthansa (vreme leta ispod tabele). Sletanje na aerodrom u Frankfurtu/Minhenu i nastavak za Beograd sa istog aerodroma kompanijom Lufthansa. Dolazak u Beograd.

*Vreme leta: 30.12.2022. LH 1737 Beg 17:30 – Muc 19:05 / LH 1780 Muc 20:25 – Lis 22:40
4.1.2023. LH 1169 Lis 16:20 – Fra 20:20 / LH 1410 Fra 21:20 – Beg 23:10

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd –Frankfurt/Minhen– Lisabon– Frankfurt/Minhen – Beograd sa
  kompanijom Lufthansa
 • Aerodromske takse (na dan objave programa iznose /po smenama/, takse su podložne promeni)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama 1/2+1 sobe -na upit.
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji
 • Međunarodno zdravstveno
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon (plaća se na licu mesta, na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći
 • doplata za jednokrevetnu sobu 40% od cene aranžmana
 • deca od 0 – 2 godine plaćaju 25 €, u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina imaju popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% (1/2+1 sobe su na upit)
 • Pešačko razgledanje grada grada – 25 € odrasli / 10 € deca
 • Sintra, Kabo Da Roka – 48 € odrasli / 35 €
 • Ulaznice se placaju na licu mesta:
 • Pena Palace 16 eur
 • Rozal Palace 12 eur
 • Setubal – 55 eur
 • Fado veče – 65 € odrasli / 55 € deca (U cenu je uključena večera koja obuhvata predjelo, čorbu, glavno jelo-gde može da se bira između jela od ribe i jela od mesa, vino po želji i kafa)

*cene fakultativnih izleta podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno

Podeli: