Moskva docek 2024 – 5 nocenja

Program putovanja:

Moskva Doček 2021

Prvi dan – BEOGRAD – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let za Moskvu WZ 538 planiran za 11:20h.
Sletanje na aerodrom Domodedovo u 16:10h po lokalnom vremenu. Transfer autobusom sa vodičem, smeštaj u hotel.

Noćenje.

Drugi dan – MOSKVA (Obilazak grada i metro)

Doručak. U prepodnevnim časovima organizovano je panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku. Tokom ekskurzije videćete Crveni trg, najznamenitiju moskovsku ulicu – Tversku, Boljšoj teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda (panoramski vidikovac sa neverovatno lepim pogledom na Moskvu), reprezentativnu Mosfiljmovsku ulicu u kojoj se nalaze zdanja ambasada mnogih zemalja sveta, uključujući i ambasadu Srbije te Mosfiljm (ruski Hollywood), po kome ova avenija nosi ime. Sledi veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobede, „Sedam sestara“ (sedam kula u „staljinističkom“ stilu koje definišu profilnu vizuru Moskve), sve to uz zabavnu i interesantnu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu ovog velegrada.
Metro tura u večernjim časovima. Obilazak čuvenog moskovskog metroa (nekoliko najinteresantnijih stanica u centru grada sa vodičem). Moskovski metro važi za najlepši na svetu zahvaljujući monumentalnosti i dekoraciji njegovih stanica. Mnogi ga smatraju otvorenim muzejom.
Povratak u hotel. Noćenje.

Treći dan – MOSKVA (Sergijev posad)

Doručak. Fakultativno: Sergijev Posad (udaljen 70 km od Moskve, čuven i po ranijem imenu Zagorsk). Sergijev Posad je grad u kome se nalazi jedan od najstarijih, najvećih i najvažnijih ruskih manastirskih kompleksa – Sergijevotroička lavra koja predstavlja centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti. Ranije je ovde bila i rezidencija ruskog patrijarha.

Povratak u hotel. Noćenje.

Četvrti dan – MOSKVA (Kremlj)

Doručak. Fakultativno: Razgledanje Kremlja u pratnji stručnog vodiča – Razgledanje Uspenske, Arhangelske i Blagoveštenske crkve, atrakcija kao što su Car-top i Car-zvono, predsedničke palate (spoljašnjost). Povratak u hotel. Noćenje.

Peti dan– MOSKVA (Šetnja Starim Arbatom i brod Radisson)

Drugog dana Nove godine uživaćete u šetnji sa pratiocem grupe ulicom Stari Arbat koja datira iz dalekog 14. veka. Stari Arbat Predstavlja jednu od najvažnijih turističkih atrakcija i pravo srce Moskve u kojoj se nalaze nezaboravni spomenici poput Meljnikove palate, Ministarstva spoljnih poslova Ruske federacije, crkva Svetog Nikole, statua Aleksandru Puškinu…
Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na večernju vožnju brodom Radisson bez večere, po reci Moskvi. Nakon vožnje, povratak u hotel. Noćenje.

Šesti dan – MOSKVA – BEOGRAD

Transfer do aerodroma Domodedovo. Let za Beograd WZ 537 u 9:30h. Sletanje na beogradski aerodrom u 10:20h po lokalnom vremenu.

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Beograd-Moskva-Beograd,
 • Prtljag 23 kg -1 kofer i ručni prtljag (do 5 kg), koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Transferi u Moskvi,
 • Smeštaj u hotelu „IZMAILOVO ALFA“ 4* u Moskvi u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje/doručak (švedski sto),
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu,
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve, Metro, šetnja starim Arbatom,
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.
 • Prevoz do aerodroma „Nikola Tesla“ i nazad,
 • Fakultativni izleti,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije (nije obavezno, ali postoji mogućnost doplate u prostorijama naše agencije),
 • Individualni troškovi.
 • Deca od 0-2 godine u pratnji dve odrasle osobe plaćaju 80 EURA. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe u standardnoj dvokrevetnoj sobi imaju popust 10% od cene aranžmana. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
Podeli: