Krakov putovanje u 2024

Program putovanja:

DAN 1 | BEOGRAD / NOVI SAD

Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta u 18.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 19.00h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

DAN 2 | KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz IV veka. Šetnja glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, Predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

DAN 3 | KRAKOV – AUŠVIC

Doručak. Fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomen muzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 4 | KRAKOV – VELIČKA

Doručak. Utovar prtljaga. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 m a završava se na 135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata, i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Oko 18:00 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

DAN 5 | NOVI SAD / BEOGRAD
Dolazak u Novi Sad / Beograd/ u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

 • prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
 • 2 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu **** u 1/2 sobama (doručak kontinentalni-samoposluživanje)
 • obilaske prema programu (Krakov)
 • usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
 • troškove organizacije putovanja
 • individualne troškove
 • medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana
 1. Aušvic i Birkenau – 25 €
 2. Rudnik soli Velička – 35 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate. Organizator putovanja zadržava pravo promene fakultativnog izleta Aušvic i Birkenau na fakultativni izlet Zakopane u slučaju nedovoljnog broja putnika koje putnici nisu u obavez da prihvate.

OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE ZA AUŠVIC I BIRKENAU i RUDNIK SOLI VELIČKA U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE. PRIJAVA JE MOGUĆA NAJKASNIJE DVE NEDELJE PRE POČETKA PUTOVANJA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE ZA OVAJ IZLET TOKOM PUTOVANJA.

Podeli: