Kušadasi Uskršnje putovanje

Program putovanja:

DAN 1. subota,27.04.2024. / Beograd
Polazak iz Beograda u 14h. Prelazak srpsko-bugarske granice kod Gradine. Noćna vožnja kroz Bugarsku. Prelazak bugarsko-turske granice kod Kapitan Andreeva. Usputna zadržavanja radi odmora…

DAN 2. nedelja, 28.04.2024. / Čanakkale
U ranim jutarnjim satima ulazak u Tursku. Vožnja pored Jedrena, nekadašnje turske prestonice. Nastavak vožnje Galipoljskim polustrvom, gde se odigrala najveća bitka u Prvom svetskom ratu, sa poginulih oko pola miliona ljudi. Dolazak u Čanakkale, smeštaj u hotel, odmor. U popodnevnim časovima, odlazak u Troju. Na brdu Hisarlik u južnom delu dardanelskog moreuza pronalazimo sjajni Prijamov grad. Obilazimo ruševine Troje. Obilazak i poseta muzeju. Cena ulaznice nije uključena u cenu. Cena oko 40€ ( ulaznica + obavezan tuski vodič ). Slobodno vreme za obilazak Troje. Slobodno vreme, noćenje.

DAN 3. ponedeljak, 29.04.2024. / Čanakkale – Kušadasi
Doručak. Odjava iz hotela, nastavak putovanja ka Kušadasiju. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 4. utorak, 30.04.2024. / Kušadasi
Doručak. Slobodan dan za odmor u Kušadasiju, večera. Noćenje.

DAN 5. sreda01.05.2024./ Kušadasi – Pamukkale
Doručak. Slobodan dan za odmor u Kušadasiju uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Pamukkale. Pamukkale, poznatiji kao “Pamučna tvrđava” je jedno od najinteresantnijih mesta na svetu. Očaravajuće lepote geoloških formacija koje su termalni mineralni izvori stvarali milenijumima. Taloženje minerala je stvorilo blistavo bele kaskade sa malim bazenima. Efekat vode koja se sliva niz krečnjačke zidove stvaraju neopisiv prizor. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 6. četvrtak, 02.05.2024./ Kušadasi – Prijena – Milet – Didim
Doručak. Slobodan dan za odmor u Kušadasiju uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za gradove jonske lige. Polazak za Prijenu, jedno od najstarijih jonskih naselja. Šetnja planski uređenim gradom, koji je još tada imao sve ulice pod pravim uglom, pozorište koje prima i do 2.000 ljudi. Obilazak završavamo na VIP sedištima u amfiteatru, koja su bila rezervisana za vladare. Nakon toga, polazak za Milet, gde obilazimo čuveni teatar i Faustine terme, gde nas zbunjuju natpisi da se ovaj grad nalazi na moru, međutim, reka Meander je vekovima nanosila mulj pa je Milet sada od mora udaljen 8km. Nastavak puta za Didim. Obilazak nikada završenog kolosalnog hrama posvećenog bogu Apolonu dugačkog 125 metara i visine 25 metara. Obilazimo i čuvene očuvane glave mitskih Meduza – čuvara hrama. Povratak u hotel, večera. Noćenje.

DAN 7. petak03.05.2024./ Kušadasi
Doručak. Slobodan dan za odmor u Kušadasiju uz mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje brodom. Izuzetno lep način da se Kušadasi upozna. Brod pristaje na jednu od najlepših plaža u okolini, a tokom plovidbe uplovljava u još nekoliko uvala sa kristalno čistim morem gde se možete kupati. Ručak na brodu. Slobodno vreme, povratak u hotel, večera. Noćenje.

DAN 8subota04.05.2024./ Kušadasi – Efes – Čanakkale
Doručak, odjava iz hotela. Slobodno vreme u Kušadasiju do polaska za Čanakkale ili fakultativni izlet za Efes, “ grad gradova “ starog sveta. U samom gradu se nalazi predivni ARTEMISON, jedno od 7 svetskih čuda. Šetnja gradom, onim istim ulicama kojima su išli i Kleopatra, Marko Antonije, pored Celzijusove bibliokete, pozorišta… Obilazak lokaliteta sa vodičem, nakon toga, pauza za ručak. Nakon ručka, odlazak do brda Bulbul gde se nalazi Bogorodičina kuća, gde je, po verovanju, provela poslednje godine života. Nastavak putovanja ka Čanakkaleu, smeštaj u hotel. Slobodno vreme, noćenje.

DAN 9nedelja05.05.2024./ Čanakkale – Galipolje – Beograd
Doručak, odjava iz hotela. Nastavak puta za Beograd. Poslednje mesto koje obilazimo je Galipolje, gde se odigrala najveća bitka modernog doba u Prvom svetskom ratu. Razgledanje memorijalnog parka ANZAK. Nastavak puta ka Srbiji preko Bugarske. U kasnim večernjim satima dolazak u Beograd. Kraj programa.

 • *2 noćenja sa doručkom u hotelu 3*u Čanakkale-u
 • *5 noćenja u Kušadasiju na bazi polupansiona u hotelu Roxx Royal ili Melike ili slični njima…
 • *Prevoz visokokvalitetnim turističkim autobusima
 • *Usluge lokalnog vodiča
 • *Usluge pratioca grupe
 • *Organizaciju puta
 • *ulaznice za lokalitete i muzeje
 • *obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje
 • *individualne i ekstra hotelske troškovi
 • Doplate za posebna mesta u busu plaćaju se prilikom rezervacije, 10€
 • Doplata za posebne usluge (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrste sobe i sl), moguća na upit.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa , zavise od broja prijavljenih putnika i u organizaciji su lokalnog inopartnera. Cena se sastoji od troškova rezervacije, organizacije, troškova prevoza, angažovanih vodiča…. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizaotor može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu, ili ponuditi istu ili korigovanu cenu, koristeći gradski/međugradski javni saobraćaj.

Cene fakultativnih izleta:

 • EFES – 75 €
 • PAMUKKALE – 70 €
 • GRADOVI JONSKE LIGE – 55 €
 • KRSTARENJE BRODOM – 25 €
Podeli: