Sofija Nova godina 2024

Sofija je glavni i najveći grad Republike Bugarske. Ima oko 1.400.000 stanovnika. Sofija je i sedište dva okruga, grada Sofije i Sofijske oblasti, koga čine gradska predgrađa. Na 13-om je mestu po veličini od glavnih gradova Evropske unije. U istoriji Sofija je prvo bila naseobina Tračana zvana Serdika. Danas je glavni ekonomski centar Bugarske. Sofija je glavni univerzitetski centrar Bugarske. U gradu ima 16 fakulteta, među kojima su Tehnički i fakultet Sofijski Sveti Kliment Ohridski koji je osnovan 1888. godine….

Neki od najpoznatijih i najposećenijih restorana u Sofiji nalaze se u blizini Vitoše. Izdvojili bismo restoran Cosmos, Chefs, Secret by chef Petrov, Sage Bistro, La Capannina, Lazy i restoran Andre. Ne bi trebalo propustiti i odlazak u neku tradicionalnu bugarsku kafanu. Sofija nudi i veoma raznovrstan noćni život i malo dobrog provoda možete potražiti ili u nekom baru ili u nekom od mnogobrojnih noćnih klubova. Najposećeniji barovi su Apartment, Yalta i Lodkite. Neki od najpopularnijih noćnih klubova su Bedroom Premium Club, Barabar, Carrusel Club, Tequila i Crystal. Sofija Nova godina 2023

Najveći tržni centar u Sofiji je The Mall. Reč je o velelepnoj zgradi na nekoliko spratova. Ovaj tržni centar poznat je po čestim rasprodajama, a Sofija je poznat grad po niskim cenama. Osim Zare, Nike, Adidasa, Bershke možete kupovati i mnoge druge brednove, koje recimo nećete naći u Srbiji….