Peruđa Putovanje 2023

Program putovanja:

1. dan putovanja, sreda 18. oktobar

Polazak iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 18h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan putovanja, četvrtak 19. oktobar

Dolazak u prelepi grad Orvirto u prepodnevnim satima (oko 11h). Tročasovno zadržavanje. Odlazak funikularom (fakultativno) do starog grada i kraći organizovani obilazak uz razgledanje (bez poseta): bunar Sv. Patrika, Duomo – veličanstvena katedrala sa prelepom mermernom fasadom, Mavarski toranj, Narodna palata,… Slobodno vreme. Odlazak do banje Kjanćano. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima (oko 16h). Odmor. Noćenje.

3. dan putovanja, petak 20. oktobar

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u divni srednjovekovni grad Spoleto. Ovaj grad je pre svega poznat po svoja dva utvrđenja spojena fantastičnim mostom. Roka Albornocijana i trvđava mlinova su spojeni sa kamenim mostom visokim 82 metra. Sam grad odiše tipičnom srednjovekovnom atmosferom, i pravo je uživanje šetati se njegovim kamenim ulicama. Slobodno vreme 2 sata. Nastavak putovanja u 14h. Vožnja centralnim delom pokrajine Umbrija do prelepog grada Asizija. Dolazak oko 15h. Po dolasku obilazak grada koji predstvalja jedno od najvećih hodočasnih središta Italije. U ovom gradu se nalazi prelepa bazilika San Frančesko u kojoj su mošti Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda rimokatoličke crkve. U Bazlici se nalaze fantastične freske iz 13. veka, rad Đota i Ćimabue. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posetu bazilici. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

4. dan putovanja, subota 21. oktobar

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Odlazak u Peruđu. Dolazak oko 10.30h. Po dolasku u novi deo grada (Pian di Massiano) sledi odlazak mini-metroom do starog grada (naravno da je gužva, festival je u toku!). Po dolasku u stari grad sledi kraći organizovani obilazak grada uz razgledanje: trg 4. Novembra sa Katedralom i divnom palatom Priorija, ulica Akvadukta… Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi najvećeg festivala čokolade u Evropi, „Eurochocolate“. Festival se održava duž glavnog gradskog korza, na otvorenom. Individualni povratak na parking u donjem delu grada (Pian di Massiano) i polazak ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko severne Italije i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

5. dan putovanja, nedelja 22. oktobar

Povratak u Beograd u podnevnim satima. Kraj putovanja i usluga.

 • Prevoz turističkim autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u banji Kjanćano Terme

 • Obilazak Orvieta i Peruđe prema programu

 • Povratnu kartu za mini-metro koja je potrebna za posetu Peruđi

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 800 dinara)

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 2 noćenja iznosi 5 € po osobi

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 65 €

 • Doplata za biranje sedišta u autobusu prilikom prijave za putovanje 15 € (pravilo je da se sedišta dodeljuju po datumu prijave za putovanje; ukoliko želite određeno sedište/red, potrebno je da to naglasite prilikom prijave kada će vam se uz doplatu obezbediti željeno sedište)

 • Doplata na licu mesta za funikular u Orvijetu (povratna karta 3 €)

Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba):

 • Celodnevni izlet (9h – 21h) Spoleto-Asizi, prema programu 40 €

Podeli: